KAKO UKLONITI KAMENAC SA ZUBA BEZ ODLASKA KOD ZUBARA! Ovo je vrlo jednostavan i efikasan trik PROBAJTE NEĆETE SE POKAJATI!

| December 10, 2020 | 21:44 | 355 | 0

Pokazat ćemo vam kako da kamenac sa vaših zuba uklonite u rekordnom roku.

Mineralni talog koji se nakuplja na zubima je poznat kao kamenac. Kako vrijeme prolazi, količina kamenca se povećava i ako se ne zbrine, to može uzrokovati parodontitis.

Naravno, najbolji način da se ukloni kamenac jeste da odete zubaru, ali drugi vrlo efikasan način je da se ukloni kamenac kod kuće.

Da biste to učinili, trebat će vam:
Soda bikarbona
Četkica za zube
Vodikov peroksid
Sol
Voda
Šolja
Stomatološka čačkalica
Antiseptik za ispiranje usta

Prvo, pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone s ½ kašike soli u šolji. Poslije mokru četkica za zube s toplom vodom, uronite u smjesu. Pročistite zube s njom. Nastaviti isti postupak pet minuta.

Pomiješajte šolju punu vodikovog peroksidoma s ½ šolje tople vode i mučkajte u ustima jednu minutu, a zatim pljunite i isprati s ½ šolje hladne vode.
Utrljajte žuti kamenac iz zuba s stomatološkom čačkalicom. Budite oprezni da ne stružete desni jer može nadražiti i oštetiti ih.
Isprati usta s antiseptikom i ovo ponoviti svaki drugi dan.

(novi.ba)

 

Povezani sadržaj:  ROTKVICE SU SPAS ZA JETRU I BUBREGE: Ali samo ako ih konzumirate na ovaj način, u suprotnom MOŽE BITI KOBNO

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: