OPASNO PO ŽIVOT: Imate li neki od OVIH simptoma? Nagovještavaju nešto loše!

| December 15, 2020 | 17:58 | 848 | 0

Ljudsko tijelo je zaista nevjerojatan mehanizam koji nam može na razne i pomalo neobične načine “dojaviti” što mu ne odgovara, kao i koji mu vitamini nedostaju.

Važno je simptome primijetiti na vrijeme i tako pomoći sebi prije nego se teže razbolimo.

Pukotine na rubovima usana
Najčešći uzroci pojave pukotina mogu biti: nedostatak vitamina B skupine, neke bolesti želuca s pojačanim lučenjem želučane kiseline, anemija uzrokovana nedostatkom željeza zaraza bakterijama streptokokom i stafilokokom, gljivicama (najčešće kandidom), loši higijenski uvjeti i neadekvatna higijena usne šupljine, dijabetes…

Ako ste isključili neke od gornjih faktora, ovo je zasigurno znak manjka: željeza, cinka i vitamina B skupine poput nijacina (B3), riboflavina (B2) i B12.

Rješenje: Jedite više tofua, kvinoje, posnog sira, blitve i špinata, kikirikija, suhih marelica, šparoga, svih vrsta sjemenki i mahunarke. Kombinirajte namirnice s brokulom i keljom radi apsorpcije željeza (C vitamin).

Prekomjerno lizanje usana ili izloženosti vjetru, hladnoći, odnosno suhom zraku može dodatno pogoršati stanje i dovesti do još većih pukotina te vrlo tanke kože zato pripazite i na to.

Crveni osip na licu i/ili preveliko opadanje kose
Ljuskavi osip uz crvenilo, koji se obično pojavljuje na licu, kao i pojačano opadanje kose mogu biti znakovi nedostatka biotina.

Rješenje: Jedite kikiriki, bademe, blitvu, kozje mlijeko, jogurt, rajčice, mrkvu, luk, orahe, mlijeko, sezam, banane, avokado, gljive.

Povezani sadržaj:  POZNATI TRAVAR OTKRIVA VIJEKOVIMA ČUVANU TAJNU! Biljka ZLATA VREDNA! Skuvajte čaj od ove biljke i za 10 dana će nestati svi OTROVI iz vašeg organizma!

Crvene ili bijele izrasline sliče aknama (na obrazima, rukama, bokovima)
Crveni i bolni potkožni prištevi koji nalikuju na akne u odrasloj dobi mogu biti znak neravnoteže hormona, ali često i nedostatka esencijalne masne kiseline te vitamina A i D.

Rješenje: Povećajte unos zdravih masti, jedite što više orašastih plodova i sjemenki poput lana. Itekako je važan i unos lisnatog zelenog povrća, ali i mrkve i paprike za vitamin A. Pojačajte također unos mliječnih proizvoda.

Utrnulost ruku, stopala i drugih dijelova tijela ili peckanje
Osjećaj ukočenosti, privremeni gubitak osjeta te trnci u rukama i nogama najčešće su znak manjka folne kiseline odnosno vitamina B9, kao i vitamina B6 i B12. Oni su u izravnoj vezi s perifernim živčanim sustavom te njihov manjak uzrokuje smetnje, ali i poremećaj koji se očituje u anksioznosti, depresiji, anemiji i umoru.

Rješenje: Jedite špinat, šparoge, ciklu, sve vrste graha, mliječne proizvode, prenosi Magazin

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: