OVA NAMIRNICA JE 1000 PUTA JAČA OD BILO KOG ANTIBIOTIKA: Leči teške INFEKCIJE, i skroz ubija OVU STVAR!

| December 7, 2020 | 22:40 | 775 | 0

Pčele ga skupljaju i mešaju sa sekretom čeljusnih žlezda, enzimski ga modifikuju tako da najvažnije supstance, flavonoidi, postaju aktivne stvari

Propolis važi za bolji lek od bilo kojeg sintetičkog antibiotika zbog čega je u upotrebi već 2.000 godina

Pčele ga skupljaju i mešaju sa sekretom čeljusnih žlezda, enzimski ga modifikuju tako da najvažnije supstance, flavonoidi, postaju aktivne stvari.

Protiv kandide

Kandida ili kandidijaza je infekcija uzrokovana gljivicom Candida Albicans. Ovo je najčešći tip gljivične infekcije pronađene u ustima, crevnom traktu i vagini, a može uticati na kožu.

Ako imunološki sistem funkcioniše optimalno, ova vrsta infekcije retko je ozbiljna. Međutim, ako imunološki sistem ne funkcioniše pravilno, infekcija kandidom može migrirati na druga područja tela, uključujući krv i membrane oko srca ili mozga.

Istraživanja obavljena 2011. godine u časopisu Journal of Medicinal Food pokazala su da je propolis pčelinji proizvod sa najvišom antifungalnom aktivnošću, što je dokazano njegovim efektom na 40 različitih vrsta gljivica, uključujući i Candidu Albicans.

Propolis rotiv grlobolje i kašlja

Svoju primenu je našao i kod upale i bolova u grlu, pa čak i kod kašlja. Savetuje se ispiranje grla kapima, koje koristite rastvorene u vodi. Propolis sadrži bogatu mešavinu vitamina B i minerala zbog čega se pokazao kao odličan lek protiv kašlja.

Povezani sadržaj:  DR VEROSLAVA STANKOVIĆ: 2 voćke sa kojima ne smijete pretjerivati tokom ljeta, pune su šećera – gojaznost je neminovna

Pre nego krenete koristiti kapi za grlo, obavezno pročitajte uputstvo koje ste dobili, jer je u njemu navedeno koliko kapi treba razrediti u koliko vode za ispiranje grla. Količina kapi i vode svakako zavisi od jačine kapi, odnosno proizvođača. Uvek se razlikuje, zato je potrebno da pročitate način primene.

Za afte

Afte su bele ranice u ustima koje mogu biti vrlo neugodne i bolne, posebno ako ih dotaknete jezikom ili hranom. Iako nisu zarazne niti opasne za zdravlje, njihovo peckanje je vrlo iritantno, a zbog toga što su stalno vlažne od pljuvačke, proces izlečenja je vrlo spor.

Afte se javljaju tokom povrede četkicom za zube, bombonom, nagrizanje jakom ili začinjenom hranom, usled stresa ili pada imuniteta. Pčelinji propolis je prirodni antibiotik i antiseptik koji delotvorno leči bol u grlu, ali i afte. Dovoljno je da koju kap nanesete na štapić za uši i pritisnete aftu, te držite par sekundi.

Protiv prehlade

Propolis se može koristiti kao prva linija odbrane kod bakterijskih infekcija, pre nego što se pribegne antibiotskim lekovima. Uzroci prehlada i gripa nisu bakterije, nego virusi, pa je u tom slučaju bolje odlučiti se za propolis za imunitet, jer on ima antivirusno dejstvo.

Često se mešaju virusne i bakterijske infekcije, a antibiotici nepotrebno koriste i kod virusnih infekcija (antibiotici ne deluju na viruse), najbolje bi bilo izabrati za upotrebu propolis, jer on ima šire dejstvo, a potom, ako treba, pribeći antibioticima.

Povezani sadržaj:  OVE SIMPTOME NIKAKO NE IGNORIŠITE! To je znak da se u tijelu formira TROMB opasan po ŽIVOT

(espreso.rs)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: