VJEROVATNO BOLJI LIJEK ZA GASTRITIS OD OVOG NE POSTOJI: BOLOVI U ŽELUCU NESTAJU VEĆ NAKON PRVE ČAŠE! (RECEPT)

| December 4, 2020 | 17:18 | 228 | 0

Spas za bolan i nadražen želudac nalazi se u ovom napitku. Sa gastritisom se suočava sve više ljudi. Ono podrazumijeva zapaljenje želudačne sluzokože (sluznice), a prate je gorušica, nadimanje i bolovi pri unošenju hrane.

Ovo stanje izazvano je povišenom želudačnom kiselinom, a najbolje i najefikasnije se liječi ovim narodnim napitkom.

Može biti akutan ili hronični problem. Vrlo često nastaje usljed prisustva heliko bakterije u organizmu.

Osim toga, pojavu ovog, ni malo prijatnog stanja, može da prouzrokuje i konzumiranje lijekova, hrane i pića koje iritiraju želudac, mnogo kafe, gaziranih sokova ili pržene hrane. Ovo je potpuno prirodno rješenje koje nikako ne može da naškodi želucu.

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebno: 3

00 gr bundeve, 2 kašike meda, 1 kašika jabukovog sirćeta.

Foto: pixabay.com
Postupak pripreme:

U blenderu sameljite komade sirove bundeve, dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog sirćeta. Ako je previše gusto možete dodati i malo vode. Dobijeni napitak konzumirajte tokom dana u gutljajima. Potrebno je popiti jednu manju šolju napitka u toku dana.

Od ovog napitka bol prestaje momentalno, a sok sirove bundeve koji je jako ukusan, pun vitamina i minerala, uvrstite u vaš dnevni meni jer je odličan za zdravlje cjelokupnog organizma.

Izvor: stil.kurir.rs/fazon.info

Povezani sadržaj:  PREPORODIĆE KRVNE SUDOVE ZA SAMO 10 DANA: STARI NEMAČKI NARODNI LEK ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA JE ČISTO ZLATO! (RECEPT)

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: