BUBULJICE NA ZADNJICI SU ODVRATNE: Evo zbog čega se pojavljuju i kako da ih se riješite!

| January 28, 2021 | 23:51 | 2,268 | 0

Nimalo ugodne, estetski kvare izgled pogotovo sad kad je ljeto, te male izbočine na tvojoj stražnjici zapravo su folikulitis.

Ove kvržice folikulitisa nastaju od ostataka mrtvih stanica kože i bakterija koje se stvaraju u korijenu dlake.

Mnoge žene muku mče sa ovim estetskim problemom, ali rješenja koja ćemo vam ponuditi su vrlo jednostavna i spriječit će nastanak neugodnih akni.

PROIZVODI SA BENZOL PEROKSIDOM

Želite li iskorijeniti akne na stražnjici i neugodne kvržice koje od njih nastaju kada se tuširate ili kupate koristite proizvode za tuširanje koji u sebi sadrže benzoil peroksid. Taj sastojak obično se koristi u proizvodima namijenjenim masnoj koži sklonoj aknama. Djeluje tako da sasuši i oslobodi zarobljene mrtve stanice kože te time prištići nestanu.

SALICILNA KISELINA

Začepljene pore na stražnjici najbolje ćete odčepiti salicilnom kiselinom koja se nalazi u proizvodima koji se koriste u borbi protiv prištića. Nekoliko puta sedmično očistite stražnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će ona odčepiti pore i dezinficirati ih.

LOSION SA MLIJEČNOM KISELINOM

Nikad nemojte koristiti obične losione za hidrataciju kože. Klasični losioni će zatvoriti pore i još više će vam naštetiti. Koristite losion s mliječnom kiselinom jer ona nježno uklanja mrtve stanice s kože.

TUŠIRANJE NAKON VJEŽBANJA

Ukoliko se brzo ne istuširate nakon napornog rada ili vježbanja stvaraju se akne. Ova loša navika može dovesti do stvaranja prištića na stražnjici, stoga se tuširanje savjetuje odmah nakon vježbanja.

Povezani sadržaj:  REŽE KAŠALJ KAO NOŽ: Ovaj prirodni antibiotik čisti jetru, odličan za liječenje bronhitisa i angine (RECEPT)

Izvor: Novi.ba 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: