DR. SLAĐANA VELKOV OTKRIVA: RADITE OVO SVAKI DAN I IZLEČITE SE OD SVAKE BOLESTI!

| January 25, 2021 | 17:56 | 2,993 | 0

Dr Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala.
Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao lekar opšte prakse u Hitnoj pomoći u Vranju i u Kuvajtu kao lekar i menadžer za razvoj medicine.
Poslednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizlecenja pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji. Veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i prava izbora na vakcinisanje.

Ona tvrdi da ova dijeta i saveti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izlečenje.

– U toku prvog sata posle izlaska ili pre zalaska sunca gledajte u Sunce. Počnite sa 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suvu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.

– Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz slavine povratnom osmozom. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u providnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću napolju.

– Budite fizički aktivni na svežem vazduhu svakoga dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.

– Izbegavajte fluorescentno svetlo.

– Hodajte bosi najmanje 15 minuta dnevno. Provedite jedan sat dnevno u miru.

– Dišite duboko na svežem vazduhu najmanje 20 minuta ujutro i uveče.

– Spavajte između 10 uveče i 2 ujutru, zato što tada naše telo luči lekovite hormone. Pratite ritam Sunca.

– Izbegavajte gledanje televizije, filmova i čitanje dnevnih novina. Pronađite hobi koji vas ispunjava, čitajte knjige, slikajte i slušajte relaksirajuću muziku.

– Izbegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamenite ih prirodnim.

– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama, bez životinjskih proizvoda.

– Ako jedete kuvano povrće, jedite dvostruko više sirovo povrće.

– Izbegavajte industrijsku hranu, posebno supe ili začine koji sadrže Mono Sodium glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industrijskoj hrani); upotrebljavajte morsku so i prirodno bilje.

Povezani sadržaj:  AKO HOĆETE DA SMRŠATE, OČISTITE JETRU: Na ovaj način ćete izbaciti sve otrove i masnoće iz tijela!

– Izbegavajte dijetalne proizvode koji sadrže veštačke zaslađivače.

– Izbegavajte alkohol, cigarete, kafu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.

– Postepeno eliminišite sve lekove pod nadzorom vašeg lekara.

– Izbegavajte sintetičke vitamine.

– Zamenite veštačke sobne osvezivace prirodnim (na primer, lavanda).

– Izbegavajte upotrebu mobilnog telefona, korišćenje slušalica i držite telefon dalje od tela.

– Budite pozitivni, imajte osmeh uvek na licu, to će pospešiti lučenje lekovitih hormona.

– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.

– Kad oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

– Čak i mentalne bolesti mogu da se leče sirovom biljnom hranom i suncem.
Jelovnik bez životinjskih proizvoda dr Slađane Velkov

Doručak: Sveži sok i sveže voće uz gledanje u Sunce.

Ručak: Sveži sok od šargarepe, salata od voća (banana, jabuka, smokve itd.) Ili salata od povrća.

Večera: Sveži sok od šargarepe, velika salata od zelenog povrća (zelena salata, brokoli, spanać, karfiol, celer, šargarepa, itd.). Kasnije u toku večeri možete popiti čašu ili dve organskog jabukovog soka ili pojesti komad voća.

Ova doktorka smatra da je idealna ishrana potpuno sirova biljna hrana.

Prelazna dijeta za početnike, takođe bez životinjskih proizvoda

Doručak: Velika čaša soka od narandže, šargarepe ili jabuke. Pahuljice od raznih žitarica, dodajte po jednu kašiku prethodno samlevenih lanenih, suncokretovih i bundevinih semenki kao i nekog suvog voća. Sipajte vodu preko mešavine uveče i ostavite da odstoji preko noći. Jedite ujutro za doručak uz gledanje u sunce. Možete jesti i samo voće ili domaći hleb od kukuruza ili heljde, namazan medom.

Ručak: Sveža salata od mešanog povrća. Čorba od povrća (kuvana sa malo vode i na tihoj vatri). Velika čaša soka od jabuka ili šargarepe. Pečeni krompir. Sveže kuvano povrće.

Večera: Jelovnik je isti kao za ručak.

Povezani sadržaj:  ŠTITNA ŽLIJEZDA RADI KAO SAT: mješavina koja brzo reguliše rad štitnjače

Možete jesti drugačije povrće i voće kao i različite metode pripremanja krompira i organskog integralnog pirinča. Između obroka možete piti sveže voćne sokove, šaku prethodno potopljenih preko noći, badema, oraha, semenki kao i povrće i voće. Povremeno uzimajte mahunarke: azuki pasulj, boraniju, grašak. Kuvajte na niskoj temperaturi.

Za bolji ukus koristite maslinovo ulje, morsku so i suvo povrće. Kompletno isključite iz ishrane belo brašno i šećer, kao i njihove produkte, meso, ribu, jaja, mleko i sve vrste industrijske i prerađene hrane. Pijte vodu bez fluorida.

Dijeta za teško bolesne

Bolesti nastaju usled:

1. Nedovoljno elektromagnetne (sunčeve) energije
2. Nedostatka hranljivih materija (samo kuvana hrana)
3. Previše toksina (vremenom akumuliranih u telu)

U skladu sa tim, preporučuje doktorka, lečenje se sastoji od sledećeg:

– Preplaviti telo hranljivim sastojcima i sunčevom energijom.

– Gledanje u sunce. Ne jede kuvanu hranu najmanje 3 meseca. Kasnije možete dodati 15 odsto jednostavne kuvane hrane samo za večeru (pečeni krompir, integralni pirinač, kuvano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.

– Treba piti 13 čaša svežeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od pomorandže, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka / šargarepa i 3 soka od šargarepe. U početku, ako ne možete piti toliku količinu soka, možete piti manje količine, ali morate ih piti svakog sata. Takođe, prvih dan-dva u početku možete preskočiti 3 soka od šargarepe.

Sok mora biti svež, ali ako morate pripremiti unapred sok od šargarepe možete pomešati sa sokom od jabuka, da biste zaštitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno – zadržati ga kratko u ustima, da bi se pomešao sa pljuvačkom.

– Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike sveže samlevenog lanenog semena.

Doktorka napominje: Ova brošura je edukativne prirode, nije namenjena dijagnostikovanju, lečenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potražite savet vašeg lekara.

Izvor: (Atma.hr) / Preuzeto sa: web-tribune.com

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: