Masažom stopala poboljšajte rad svakog organa u telu (SLIKE+VIDEO)

| January 19, 2021 | 09:21 | 2,918 | 0

Noge su pod velikim stresom tokom dana. Vrlo često uveče patimo od umornih nogu, posebno žena koje toliko vole štikle… Masaža stopala pomaže u ublažavanju napetosti, ali to je neophodno učiniti ne samo iz ovog razloga!

Prema principima refleksologije, glavne tačke nalaze se na tabanima stopala, koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje celog tela. Jednostavna akcija poput masiranja stopala pomoći će vam da zaboravite na bol u različitim delovima tela! Zbog stimulacije posebnih zona, krv teče do unutrašnjih organa, a to pomaže u rešavanju brojnih zdravstvenih problema.

MASAŽA STOPALA

Nervni završeci smešteni na nogama su najvrednije sredstvo za lečenje! U dalekoistočnoj medicini masaža stopala i nožnih prstiju smatra se panacejom (lekom za sve). Izvodeći takav postupak uveče, osetićete poboljšanje blagostanja, nalet snage, tokom noćnog sna potpuno ćete se odmoriti i ujutru ustati osveženi…

Ovaj video će vam pokazati kako pravilno masirati stopala. Ovo nije samo korisna terapija, već i vrlo, vrlo prijatna.

AKTIVNE TAČKE ZA MASAŽU STOPALA

1. Masiranje vrhova nožnih prstiju može pomoći u ublažavanju glavobolje i stimulisanju moždane aktivnosti.


2.Područje oko nožnih prstiju može pomoći u ublažavanju bolova u vratu aktivnim masiranjem.


3.Masiranje područja u centru stopala pomaže u borbi sa plućnim bolestima, ublažava patološka stanja kod astme, ublažava otežano disanje.

Povezani sadržaj:  BOLJE NEGO HILJADU TABLETA: Probajte ovaj trik sa čarapama noćas i ovi zdravstveni problemi će nestati


4.Istežući područje neposredno ispod palca na stopalu, ispupčenim jastučićem, pobrinućete se za čitav kardiovaskularni sistem i pomoći srcu da nesmetano radi.

5.Masiranje unutrašnjeg dela stopala, ispod zgloba, ublažava stres iz jetre i ublažava bol.


6.Bol u donjem delu leđa će splasnuti ako dobro masirate petu.


Umorne noge zaslužuju korisnu masažu.

Recite svojim prijateljima o ovom divnom načinu lečenja, neka ih zdravlje služi.

Izvor: Dnevni.rs

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: