Nanesite smjesu na zube i ostavite da djeluje 60 sekundi. Najbrži način za uklanjanje zubnog kamenca!

| January 7, 2021 | 13:16 | 3,984 | 0

Da bi imali lijepe i zdrave zube trebamo svakodnevno da vodimo higijenu zubi. U tu svrhu ljudi kupuju raznorazne proizvode koji u sebi sadrže hemikalije, a kao takvi su: voda za ispiranje usta, olovke za izbjeljivanje zubi, kao i mnoge druge.

Na taj način nanosimo veliku štetu, ne samo zubima, nego i cijelom organizmu. Najbolje rješenje je da koristimo neke prirodne proizvode koji su svima dostupni, jeftini i jednostavni za pripremu, a pored toga ne mogu da djeluju negativno na naš organizam.

Jedan od najboljih prirodnih načina jeste da uzmemo malo kokosovog ulja i nanesemo ga na zube ili jednostavno stavimo u usta i mućkamo. Ovo ponavljajte nekoliko puta u toku sedmice, i poslije nekoliko dana primjetiti ćete fantastične rezultate. Naime, vaši zubi će biti bijeli, a sav kamenac će biti uklonjen.

Recept kako da napravite vodicu za ispiranje usta!

Prvi recept:

– nekoliko kapi ulja od nane
– limun
– pepermint
– anis

Samo stavite po par kapi ovih uljau čašu vode i isperite usta.

Drugi recept:

– pola šolje svježeg ružmarina
– 1 šolja svježe metvice
– 2 šolje vode

Priprema:

Stavite vodu da ključa i dodajte bilje, kuhati par minuta, zatim ostaviti par minuta da odstoji, procijediti i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi, ispirati usta.

Povezani sadržaj:  PROVJEREN tretman za čišćenje lica kod kuće: Odlično čisti pore, osvježava kožu lica i otklanja mitisere

Izvor: vrijemezavas.info

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: