NE ODLAŽITE POSETU LEKARU: Ovo su prvi simptomi teškog oboljenja jajnika

| January 4, 2021 | 12:55 | 272 | 0

Jajnicisu glavni izvor estrogena i progesterona u ženskom telu. Kada rak jajnika počne da se razvija, ćelije počinju naglo da rastu i dolazi do poremećaja u radu ovih hormona. Lekari kažu da je ovaj oblik kancera najteže ustanoviti, pa je zato bitno pažljivo osluškivati šta nam telo poručuje.

Onaj trenutak kada bi trebali da posetimo lekara je ukoliko se nadimanje ne smanjuje danima. Oticanje stomaka i rak jajnika su direktno povezani. Pojavljivanje ćelija raka može da prouzrokuje nadimanje, nelagodan osećaj i tvrd stomak, piše portal Healthline.

Pored ovog simptoma uglavnom se javlja i nagli gubitak težine. Ukoliko primetite ove signale, najbolje bi bilo da posetite lekara kako biste otkrili pravi uzrok tegoba.

Kod raka jajnika, nadimanje je uzrokovano ascitesom. Ascites predstavlja pojavu slobodne tečnosti u peritonealnoj šupljini. Takođe, nadutost se javlja kada rak blokira limfni sistem, što dovodi do nakupljanja tečnosti.

Ostali znaci i simptomi raka jajnika mogu da uključuju:

– Gubitak težine;

– Brzo se osećate sito kada jedete;

– Bol u predelu karlice;

– Loš rad digestivnog trakta, pojava zatvora;

– Česta potreba za mokrenjem.

Povezani sadržaj:  NE SRAMITE SE! Ovo Je Prvi Simptom RAKA CRIJEVA: Nisu Hemeroidi, Ako Vam Se Ovo Dešava, ODMAH IDITE DOKTORU

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: