POPIJTE OVAJ ĐUMBIR-KURKUMA ČAJ U JUTARNJIM SATIMA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠOM UPALOM

| January 4, 2021 | 12:29 | 2,085 | 0

Mnogi biljni čajevi imaju blagotvoran učinak na organizam i zdravlje čovjeka. Osim što liječe, imaju i smirujući učinak.

Čaj od đumbira i kurkume je jedan od najzdravijih čajeva jer u sebi sadrži 2 najzdravija sastojka na svijetu: đumbir i kurkumu.

Čaj od đumbira je sve popularniji te je prirodni lijek za razne probavne smetnje kao povraćanje i gastritis. Može opustiti mišiće i time spriječiti nadutost i plinove. Također je utvrđeno da je vrlo učinkovit lijek za prehlade i kašalj. Snižava razinu kolesterola, potiče cirkulaciju, regulira krvni tlak i pomaže u sprječavanju zgrušavanja krvi, što može smanjiti rizik od raznih bolesti srca.

Kurkuma se u Indiji već stoljećima koristi kao lijek za različite bolesti. Uz nevjerojatno jarku žuto-narančastu boju, ovaj začin može pomoći izliječiti mnoge zdravstvene probleme. Kurkuma je možda najpoznatija po svojoj sposobnosti u borbi protiv upala. Sadrži aktivni sastojak kurkumin, koji ima snažna protuupalna i antioksidativna svojstva.

Čaj od đumbira i kurkume

Sastojci:

1 litra vode
5 cm svježeg đumbira
1 žličica kurkume u prahu
1 limun
med (po želji)

Priprema:

1. Vodu stavite kuhati, a đumbir ogulite i naribajte

2. Kada voda proključa dodajte naribani đumbir i kuhajte 5 minuta

3. Dodajte kurkumu i kuhajte još 2-3 minute

4. Pustite da odstoji, procijedite pa dodajte sok od limuna i med po želji

Povezani sadržaj:  PRITISAK ĆE UVEK BITI 120 SA 80! Čišćenje krvnih sudova bez tableta.RECEPTI ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA

izvor: coolinarika.com

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: