POTPUNO PRIRODNI LIJEK NAŠIH BAKA ZA TRETIRANJE ASTME, BRONHITISA, KAŠLJA I PROBLEMA S PLUĆIMA (RECEPT)

| January 28, 2021 | 19:43 | 1,152 | 0

Ovaj lijek su pripremale u različitim varijacijama još naše bake, a prema mnogim iskustvima, znale su što rade. Mnogi ljudi imaju različite probleme s plućima, a najčešći su astma, bronhitis te različiti oblici kašlja.

Problemi s plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama, tako i različitim drugim stanjima, alergijama te naravno pušenjem. Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema, posebno astme kako plućne tako i srčane.

Evo što vam je potrebno i kako se priprema:

pola kilograma crvenog luka, pola kilograma šećera, 2 limuna, 1,5 litre vode, 7 velikih žlica domaćeg meda.

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i miješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk, kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuhamo da voda vrije na umjerenoj temperaturi dok ne ispari 1/3 vode.

Potom pustimo da se ohladi, dodamo sok od 2 iscijeđena limuna i med te sve dobro miješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji, a zatim smjesu procijedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu.

Potrebno je koristiti 1 jušnu žlicu napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male žličice napitka prije svakog obroka.

Napomena: Obavezno imajte na umu da niste alergični na crveni luk.

Povezani sadržaj:  LENJA CREVA, SALO OKO STRUKA: RECEPT ZA NAPITAK KOJI MOMENTALNO IZBACUJE NEČISTOĆE IZ TELA!

 

Izvor: svireceptisuzacistu5.info

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: