Prirodni lek za krvarenja iz NOSA: Zaustavlja krv momentalno!

| January 25, 2021 | 22:47 | 901 | 0

Krvarenja iz nosa može biti zastrašujuće, ali ono obično nije znak ničeg ozbiljnog i većinom se može liječiti kod kuće.

Krvarenje se obično javlja iz samo jedne nosnice. Ako je krvarenje dosta teško, krv može napuniti nosnicu na zahvaćenoj strani i izliti se u drugu nosnicu i tako uzrokuje krvarenje s obje strane.

Najlakši način da se zaustavi krvarenje iz nosa jeste štipanje nosa, to šalje pritisak na tačku krvarenja u nosne pregrade, koji pomažu da se odmah zaustavi protok krvi.

Sjedite uspravno sa glavom nagetom blago prema naprijed. Nemojte nikad naginjati glavu unazad jer to može biti opasno i dovesti do povraćanja.

Stisnite mekani dio svog nosa ispod koštanog mosta. Učinite to 5 do 10 minuta. Udišite kroz usta. Otpustite pritisak nježno i mirno sjedite 5 minuta. Ponovite koliko je potrebno dok se krvarenje ne zaustavi. Također nemojte puhati nos.

Još jedna odlična metoda za ustavljanje krvarenja jeste sa lukom. Luk ima sredstvo za zgrušavanje krvi i bogat je vitaminom C i bioflavonoidima koji jačaju oštećene krvne žile.

Metoda 1: Izrežite luk na debele kriške. Pritisnite 1 krišku pod nos i inhalirati. Krvarenje će se zaustaviti u roku od nekoliko minuta.

Metoda 2: Stavite 2 ili 3 kapi svježe izvađenog soka od luka u svaku nosnicu. Ponovite ako je potrebno.

izvor: megagiga

Povezani sadržaj:  ODABERITE BOJU KOJA VAS NAJVIŠE PRIVLAČI: Test psihologa iz 1948. godine otkriva kakvo je vaše psihičko stanje

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: