Smanjite bol tokom ciklusa, PO SVAKU CENU izbegavajte da radite ovo!

| January 7, 2021 | 13:54 | 261 | 0

Žene provedu nešto više od polovine života baveći se svojim hormonim, koristeći uloške, tampone i trpeći grčeve, pa čak i tada, još uvel nismo 100% sigurne što se događa u našem telu.

Tu je i dosta mitova o tome što je dobro, a šta ne treba raditi u ”onim” danima

Šta biste trebale da izbegavate?

ALKOHOL

Alkohol povećava sve simptome i može uzrokovati grčeve. Ne treba ga piti u toku ciklusa jer razređuje krv i čini krvarenje obilnijim.

TRENIRANJE

Tokom onih dana nemojte trenirati. Ciklus dovodi do otoka i nakupljanja tečnosti u organizmu, što vam može davati lažnu sliku o broju kilograma.

ČOKOLADA

Ovo je samo mit! Čokolada vam neće umanjiti bolove, zato nemojte preterivati!

SLADOLED

educatudieta.blogspot.comDa, malo sladoleda je upravo ono što vam je potrebno leti, ali mlečni proizvodi su puni masnoće i stoga imaju isti učinak kao i masno meso. Naravno, to se odnosi i na sireve i kremove.

KOFEIN

Ako ste ovisnik o kofeinu, to može biti problem! Kofein može doprineti poremećaju toka i početka ciklusa. Osim toga, lekari su rekli da može pogoršati menstrualne grčeve, uzrokovati poteškoće sa spavanjem i depresiju.

KUĆNI POSLOVI

puntomatic.esIzbegavajte teške poslove i nošenje stvari, jer to može povećati bol i učiniti krvarenje obilnijim. Imaćete vremena za sve ovo u drugoj polovini meseca.

Povezani sadržaj:  NAJTRAŽENIJI DOMAĆI RECEPT: LIJEČI KAŠALJ PREKO NOĆI, DODAJTE SAMO U ŠOLJU TOPLOG MLIJEKA OVO ..

Izvor: Likemag.com

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: