Ubija svaku infekciju čim krene da tinja u tijelu: Najbolji lijek njemačkog doktora od 3 sastojaka

| January 13, 2021 | 09:35 | 4,005 | 0

Da li ste nekada čuli za njemački prirodni lijek, koji može da vam ojača imunitet, a u isto vrijeme i očisti arterije, bori se protiv infekcija i smanji nivo holesterola?

U pitanju je popularni recept jednog njemačkog ljekara koji sadrži veoma zdrave sastojke, a to su đumbir, bijeli luk i limun.

Bijeli luk posjeduje antiupalna, antivirusna i antiseptička svojstva, a bogat je vitaminom C, B6, manganom i vlaknima.

Đumbir je zdrav začin koji liječi upale, probavne probleme, smanjuje bol… Limun je veoma značajan u borbi protiv teških bolesti jer je bogat vitaminom C, a jača imuni sistem, čisti krvne sudove od nakupljenih masnoća i reguliše pH vrijednost organizma.

Sastojci:

– 4 limuna sa korom,
– 4 čena bijelog luka,
– 2 litra vode,
– komadić đumbirovog korijena

Priprema:

Operite sve sastojke, a zatim isjecite limun na komade, odvojite koru od bijelog luka i đumbira. Kada to uradite, sastojke stavite u blender i ispasirajte.

Dobijenu smjesu zagrijte u tiganju i dodajte vodu dok ne prokuha. Nakon toga, ostavite da se ohladi, a zatim procijedite u staklene flaše, pa odložite u frižider.

Bijeli luk će izgubiti svoj neprijatan miris zbog limuna i đumbira, tako da ne morate da brinete o tome. Ovaj lijek pijte svakog jutra na prazan želudac i uveče 2 sata prije spavanja.

Prije upotrebe promućkajte, kako đumbir ne bi ostao na dnu flaše.

Povezani sadržaj:  ŠTA ZNAČI AKO JEZIK IMA BRAZDE? Dvije promjene otkrivaju u kom je stanju tijelo i da li vam PRIJETE BOLESTI

Izvor: haber

LijekizPrirode.com )

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: