UBRZAJTE RAST TREPAVICA: Saveti pomoću kojih će biti jake, zdrave i PRIRODNO DUGE

| January 4, 2021 | 13:01 | 365 | 0

Iako tri sloja maskare mogu da vam pomognu da trepavice izgledaju lepršavo, u prirodno dugim trepavicama postoji nešto jedinstveno.

Trepavice venu i otpadaju kako starite, što ide pod ruku sa suvoćom i lomljenjem. Podsticanje rasta trepavice istovremeno ih čini jačima i zdravijima.

Koristite serum za rast trepavica

Prema dermatolozima, serumi pružaju zaista dobre rezultate. Možete da se odlučite za serum za rast koji je odobrila FDA ili da koristite prirodne sastojke poput ricinusovog ulja, meda i vitamina E, kako biste zaštitili i podstakli rast finih dlačica.

Koristite ricinusovo ulje

Tehnički, ne postoji nijedna nauka koja bi potkrepila bilo kakve tvrdnje ricinusovog ulja. Međutim, njegove hidratantne i antioksidativne sposobnosti učinile su ga omiljenim proizvodom godinama unazad.

Ricinusovo ulje je hidratantno, tako da su trepavice manje lomljive i ne suše se. Ono sadrži ricinoleinsku kiselinu, masnu kiselinu koja ima antioksidativna i antiinflamatorna dejstva. Takođe, prepuno je vitamina D, koje može da zaštiti dlake od agresora iz okoline.

Uzimajte suplemente

Da li ste znali da su vaše trepavice zapravi sitne, nežne dlake?

Te fine i lepršave dlake su strukturno sastavljene od istih proteina kao i dlaka na vašoj glavi. I dok trepavice rastu same od sebe, snabdevanje vašeg tela pravim hranljivim sastojcima može da poboljša rast.

Povezani sadržaj:  SVRBI, PEČE, BOLI: Evo kako da izlečite hemoroide KOD KUĆE, spas je na dohvat ruke

Za izgradnju keratina, vašem telu je potrebno nekoliko vrsta aminokiselina, od kojih su mnoge deo kolegenih peptida. Zbog toga istraživanje ukazuje na dodatak kolagena i biotina za rast kose, jer unošenje oba može da pomogne u održavanju vašeg prirodnog nivoa esencijalnih sastojaka.

Čistite ih redovno

Baš kao što koža glave može da nakupi prljavštinu, tako mogu i vaše trepavice. Šminka za oči, sluz i ulje mogu da se zalepe na trepavicama – sve ovo može da uspori rast trepavica, pa čak i da utiče na opadanje.

Neka trepavice budu zdrave

Da biste podstakli rast, važno je da dlake koje imate ostanu jake. Zdrave i napredne dlake izgledaju punije, zar ne? Trepavice su delikatne i fine, pa čak i najmanja greška mogu da utiču da otpadnu: stvari poput trljanja očiju, uvijanja trepavica i korišćenja iritante šminke može da dodvede do slabljenja i opadanja trepavice.

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: