ZABORAVITE NA FARBU: Isperite kosu OVOM tečnošću i NIKADA nećete osjediti! (VIDEO)

| January 26, 2021 | 22:19 | 5,090 | 0

Ovaj način uklanjanja sijedih nije skup – sve što vam treba jesu ljuske krompira, malo vode i četkica za nanošenje.

Vjerovali ili ne, ljuska krompira može da ukloni sijede vlasi na vašoj kosi ili bar tako tvrdi doktor Entoni Jun u emisiji Rejčel Rej. Naime, on je doveo modela sa prosjedom kosom, i pokazao kako to sve funkcioniše.

Objasnio je šta vam je sve potrebno da biste ovo izveli. Ovaj način uklanjanja sijedih nije skup – sve što vam treba jesu ljuske krompira, malo vode i četkica za nanošenje.

Priprema:

Šolju ljuski krompira i dvije šolje vode sipati u šerpu, pa zagrijati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka 5 minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procjediti kroz cjediljku.

Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobijenom tečnošću namažite sijede pramenove pomoću četke, kao u videu. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane.

Prije nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način, šamponom, i osušite. Entoni savjetuje da napravite veću količinu ove tečnosti i sipate je u praznu, opranu bočicu od šampona i koristite je nakon svakog pranja, poslije šamponiranja i ispiranja.

Povezani sadržaj:  AKO OSJETITE OVE PROMJENE ODMAH SE JAVITE LJEKARU: Stručnjaci upozoravaju – mogu biti posljedica nepravilnog rada štitnjače

Izvor: kurir.rs

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: