Ne Bacajte Koru Mandarine, Ovako Od Nje Napravite Lijek – ALI,EVO ZAŠTO TREBA BITI I OPREZAN S NJIMA!

| February 18, 2021 | 00:11 | 172 | 0

Mandarina ovih dana ima u izobilju, a osim ploda, mnogi vole i kore. I imaju odličan razlog za to. Ona se može iskoristiti na mnogo načina, a ono što je možda i najvažnije – može biti pravi lijek!

Samo jedna mandarina može nam osigurati i do 80 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina C koji čuva naš DNK od oštećenja i jača imunološki sistem. Snižava i loš holesterol koji povećava rizik od visokog krvnog pritiska, moždanog udara, bolesti jetre i srčanih oboljenja. Mandarine mogu i smanjiti rizik od raka jetre, utvrdili su stručnjaci sa Univerziteta Kyoto u Japanu. Otkrili su da osobe koje pate od hroničnog virusnog hepatitisa mogu sniziti rizik od razvoja raka jetre ako piju svježi sok od mandarine.

Mandarine su odličan izvor dijetalnih vlakana, sadrže čak tri grama vlakana na 100 grama i pružaju duži osjećaj sitosti.

KORE MANDARINE – mogu poslužiti kao odličan izbor za ublažavanje kašlja i grlobolje. Sameljite 50 grama kora od mandarina i stavite u staklenku. Mljevene kore prelijte 40-postotnim medicinskim alkoholom. Teglicu dobro zatvorite i ostavite da odstoji 7 dana na tamnom mjestu. Ovako pripremljenu, koru mandarine konzumirajte svaki dan do nestanka simptoma, jednu čajnu kašičicu nakon jela.

OPREZ! Ipak poznato je da svi oni koji imaju problema s jednjakom i čirevima trebaju izbjegavati određenu hranu od citrusa, prenosi “Doznajemo“.

Povezani sadržaj:  Svinjska MAST daleko BOLJA OD ULJA: Veoma je ZDRAVA za KOSTI, sadrži kalcijum, pomaže kod BRONHITISA

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: