ČUVA PLUĆA, ČISTI KRV, SPRIJEČAVA INFEKCIJE: BILJKA U KOJU TRAVARI NAJVIŠE VJERUJU.

| March 21, 2021 | 23:55 | 3,270 | 0

Travari se u nju kunu stotinama godina… Pored toga što čisti organizam od toksina, ova biljka ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Medvjeđi luk ili srijemuš je jedna od najmoćnih samoniklih biljaka svijeta.

Olakšava tegobe kod respiratornih bolesti, iskašljavanje i pražnjenje sinusa, pomaže kod gripe i prehlade. Jača srce i krvne žile, prevenira kardiovaskularna oboljenja, arteriosklerozu, štiti od infarkta, regulira krvni tlak.

Snižava loš kolesterol i masnoće u krvi, čisti krvotok. Sadrži obilje eteričnih ulja, vrijedne minerale, soli, šećer, vitamin C, karoten, bjelančevine, masti i alicin. Pored toga što čisti organizam od toksina, ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Travari tvrde da je dovoljan samo gram srijemuša dnevno da potaknete cirkulaciju.

Recept za sirup koji podiže imunitet:

PRIPREMA:

Dvjesto grama srijemuša s lukovicom samljeti ili sitno narezati i preliti sa 1,5 litara hladne vode. Nakon što odstoji pokriveno preko noći, odvojiti tekućinu, a srijemuš dobro ispasirati. U sve to dodati kilogram meda i lagano kuhati 15 minuta. Uzimati tri puta na dan po jednu kašikicu.

Autor: SB

Izvor: e-dijaspora.info

Povezani sadržaj:  MUČE VAS PROŠIRENE VENE? Ovo je RECEPT za najdelotvornije OBLOGE koje će PREPORODITI vaše NOGE!

Kategorija: Ljekovite Biljke, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: