KAKO BI VAM JUTRO ZAPOČELO DOBRO SAVJETUJEMO DA ZAMIJENITE KAFU OVIM MAGIČNIM SOKOM, PUCAĆETE OD ENERGIJE, A VIRUSI ĆE BEŽATI OD VAS

| March 7, 2021 | 23:36 | 579 | 0

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam. Umjesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom svježe cijeđenog soka od limuna. Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C, takođe i daje tonus. Međutim, ako zaista želite a vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir.

Ili tačnije napravite sok, u 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ostavite tako pripremljen sok da odstoji jednu noć i ujutru ga pijte. Đumbir je veoma koristan za organizam i njegov redovan unos može spriječiti grip i prehladu.

Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je osvježavajuća i daje tonus, ako uzimate umjesto doručka ovako pripremljen sok.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u borbi sa aknama. Takođe, ovako pripremljen sok može biti izuzetno koristan za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska.

Posebno đumbir se ispostavio veoma koristan kod stabiliziranja i održavanja normalnog nivoa krvnog pritiska. Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam ljudi.

Konzumiranje ovog soka ujutru kao doručak može da se ispostavi kao koristan kod smanjenja holesterola i smanjenja rizika od Alchajmerove bolesti. Osim toka kod pada imuniteta, ovaj sok može zaista biti od koristi i da vam imunitet ojača. Tako da, dragi ljudi, mogu da vam posavjetujem da ujutru umjesto kafe pijete sok od limuna i đumbira, zato što je to veoma korisno za vas i to je jedan dobar početak dana.

Povezani sadržaj:  ONAJ KO JE PROBAO, NIJE SE POKAJAO! ZABORAVITE NA VRTOGLAVICU, VISOK HOLESTEROL I RESPIRATORNE BOLESTI UZ OVAJ ČAJ!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

 

Izvor: LijekizPrirode.com

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: