NARODNI ELIKSIR ZA JAČANJE IMUNITETA I SRCA: SMANJUJE LOŠ HOLESTEROL I ŠTITI OD PREHLADE.

| March 9, 2021 | 01:09 | 247 | 0

Već smo u hladnijim mjesecima godine, tako da je pravo vrijeme za pripremu kuhanog vina.Postoji dosta različitih recepata za pripremu ovoga ukusnog napitka. Tradicija pripreme kuhanog vina dolazi nam iz Sjeverne Europe. Sigurni smo da ćete danas pripremiti kuhano vino kada saznate koje sve zdravstvene prednosti pruža vašem tijelu.

KUHANO VINO – ZDRAVSTVENE PREDNOSTI

Kuhano vino jako dobro dijeluje na zdravlje. Naučno je dokazano da štiti srce i krvne sudove. Također pomaže u sprečavanju upala u organizmu i dijeluje ako imate visok krvni tlak. Ako pripremite kuhano vino po pravilnom receptu možete ga koristiti za ublažavanje simptoma prehlade. Jedan od prednosti kuhanog vina koja se rijetko spominje jeste da vam može pomoći ako imate usporen metabolizam.

KUHANO VINO – RECEPTI ZA PRIPREMU

Postoji dosta različitih načina pripreme kuhanog vina ali mi ćemo izdovjiti par recepata koji će vam definitvino pomoći da tokom zimskog razdoblja ostanete zdravi a ujedno da poboljšate svoje zdravlje. Ujedno ćemo vam predstaviti i recept za kuhano vino sa koprivom.

KUHANO VINO – JEDNOSTAVAN RECEPT

Potrebni su vam sljedeći sastojci: Jedna boca suhog crnog vina, Limun, Cimet, Đumbir, Crni biber(papar), Oraščići.

Način pripreme: Sve sastojke izmješajte i stavite u lonac da kuhaju. Kada prokuha smanjite temperaturu i ostavite 5 do 6 minuta lagano da kuha. Ovo kuhano vino prije konzumacije potrebno je samo procjediti.

Povezani sadržaj:  HERPES na usni: Evo kako da ga uklonite bukvalno za samo jedno veče jedan dan! SVE ŠTO VAM TREBA ZA TO JE…

KUHANO VINO OD KOPRIVE

Svi znamo da kopriva ima mnogo zdravstvenih prednosti i odavnina se koristi u medicinske svrhe. Iz tog razloga ćemo vam objasniti kako napraviti kuhano vino sa koprivom.

Potrebni sastojci:

10 listova koprive, Žilicu pelina, Žilicu istucanih bobica kleke, Dvije žilice bokvice.

Način pripreme:

Sve sastojke stavie u litru crvenog vina i ostavite da stoji 12 sati. Nakon 12 sati, vinu dodajte 4 žilice meda i stavite da lagano kuha 30 minuta. Kada bude gotovo ovo kuhano vino sa koprivom, poklopite i ostavite da se ohladi.

KUHANO VINO PROTIV PREHLADE – RECEPT

Ovaj recept za kuhano vino je odličan za ublažavanje simptoma prehlade.

Biti će vam potrebni sljedeći sastojci:

2 kašike šećera, 2 dcl vina, 0.5 dlc vode, 1 kašikica bibera (može i cimet).

Način pripreme:

Upržite jednu kašiku šećera pa prelijte sa vodom. Neka prokuha tako da se šećer rastvori. Nakon toga dodajte drugu kašiku šećera, i dodajte vino. Kada počne da pjeni skolonite sa izvora topline.

Nije potrebno da prokuha. U šolju stavite bibera i zatim sipajte vino. Ovo je jednostavan recept kako možete iskoristiti kuhano vino za ublažavanje simptoma prehlade.

ZAČINJENO KUHANO VINO

Sastojci:

1 čaša smeđeg šećera, 2 i po čaše soka od naranče, 1 čaša vode, 1/2 čajna žličica soli, Kora od 2 naranče, izrezati u na 1/4, 6 cijelih klinčiće, 3 cjeloviti pimenta, 1 štapić cimet, 1 boca (750 ml) suhog crnog vina ili bezalkoholnog crnog vina, Narančine kriške, po želji, Dodatne cijele klinčiće, po želji.

Povezani sadržaj:  DOKTOR NESTOROVIĆ NAJVIŠE VJERUJE U MAJČIN RECEPT ZA ZDRAV ŽIVOT: Ko radi ove 3 stvari svako jutro, dočekaće duboku starost

Način pripreme:

U lonac stavite sve sastojke sem vina, kriški naranče i dodatnih klinčica. Neka lagano se kuha na niskoj temperaturi, povremeno miješajte. Dovoljno je 15 minuta.
Uklonite koru naranče i začine. Ulijte vino i ostavite da prokuha. I vaše začinjeno kuhano vino je spremno. Poslužite vruće u šoljama. Možete ukrastiti sa komadićem naranče.

Nadamo se da ćete napraviti kuhano vino po nekim od ovih recepata i uživati u njegovim zdravstvenim prednostima.

 

Izvor: biljemdozdravlja.com

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: