NEMOJTE ČEKATI: POBIJEDITE PREHLADU ZA JEDAN DAN

| March 1, 2021 | 13:28 | 387 | 0

Danas je prehlada među najraširenijim bolestima u svijetu, posebno u ovim hladnim mjesecima na prijelazu godišnjih doba.

Ukratko, jesen je godišnje doba koje sa sobom donosi mnoge zdravstvene probleme.

Kazali smo već da prehlada, pa i gripa spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno.

Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proljeće i jesen. To je vrijeme kada se znatno mijenjaju klimatski uvjeti, pa naš organizam slabije reagira.

Ako osjećate da ćete se razboljeti svakako bi bilo dobro da poduzmete odgovarajuće korake i spriječite razvoj bolesti. Ako na vrijeme krenete s prevencijom, moguće je spriječiti veći razvoj bolesti i raznih upala u organizmu:

Predstavit ćemo neke jako dobre metode protiv prehlade

Napravite prirodni lijek protiv prehlade – Ako osjećate prve simptome prehlade ili gripe uradite sljedeće.

U litar i po prokuhane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 kašiku krupne morske soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu možete pronaći u šumećim tabletama ili vitaminu C u prahu.

Po želji možete zasladiti žlicom domaćeg meda. Dobro promiješajte i popijte ovaj rastvor kroz sat i pol. Po potrebi ponovite još jednom.

Još jedan dobar lijek za prehladu:

Ugrijte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mljevenog bibera i 1 žlicu domaćeg meda. Promiješajte i popijte toplo pred spavanje.

Povezani sadržaj:  POTVRĐENO U NARODU: Ova biljka provjereno liječI sve ženske probleme, evo šta trebate uraditi

Za kraj još jedan recept koji će ukloniti simptome prehlade:

Uzmite jednu bocu piva od 0,5 l, pretočite u maleni lončić i ugrijte. Ugrijte dovoljno da pivo bude vruće, ali ne da proključa.

Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića pa na kraju sve promiješajte.

Pijte ovaj napitak kroz večer, pred spavanje, malim gutljajima. Potom lezite u krevet i dobro se odmorite.

Izvor: Hayat

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: