OTPORNI NA VIRUSE, ZAŠTIĆENI OD BOLESTI: OVAJ NAPITAK JE ELIKSIR ŽIVOTA I NAJSAVRŠENIJA PRIRODNA NAMIRNICA ZA ZDRAVLJE

| March 30, 2021 | 22:48 | 752 | 0

Štiti od virusa, jača imunitet i sprečava rast tumora – ovu namirnicu uvek treba da imate u kući! Neverovatno je zdrava… Među najjačim prirodnim “superherojima“ sa antivirusnim i antibiotskim (odnosno antibakterijskim) delovanjem ističe se – matična mleč.

Prozvana je eliksirom života i najsavršenijom namirnicom na svetu jer sadrži jedinstvenu kombinaciju materija što jačaju imunitet i vitalnost. Hemijski sastav matične mleči toliko je složen da ga naučnici još nisu u potpunosti razjasnili.

Matična mleč je izlučevina posebnih žlezda pčela. Proizvode ju mlade pčele radilice kao hranu za maticu, pčelinju kraljicu od koje zavisi opstanak košnice. Matična mleč vrlo je dragocena jer se višak koji je moguće uzeti za ljudsku uporabu dobija vrlo složenim postupkom, a prikuplja se ručno samo tokom maja, juna i jula. Ova kremasta materija u izvornom je obliku vrlo osetljiva i mora se čuvati u posebnim uslovima.

Osim što deluje protivuplano i sprečava razmnožavanje štetnih mikroba, matična mleč ima energetski učinak: pomaže kod umora i iscrpljenosti i jača otpornost na stres, pa se preporučuje za bolje pamćenje i lakše učenje, ali i za bolju telesnu kondiciju i izdržljivost.

U ovom izuzetno moćnom koncentratu nalazi se obilje vitamina A, B, C, D i E, među kojima se ističe posebno visoki udeo vitamina B skupine. Sadrži i niz važnih minerala: kalcijum, gvožđe, bakar, magnezijum, fosfor, kalijum, silicijum… Takođe su u sastavu matične mleči visokovrijedni prirodni šećeri, lipidi, enzimi…

Povezani sadržaj:  ČAJ OD CRNOG LUKA PROTIV KAŠLJA: Čisti pluća za TRI DANA, za prijatan ukus ubacite OVU voćku i pićete ga kao sok

Matična mleč jedinstven je izvor aminokiselina. To su temeljni sastojci proteina (bjelančevina) od kojih zavisi funkcije telesnih ćelija. Neke aminokiseline stvaraju se u organizmu, ali postoje i one koje organizam ne može sam proizvesti pa se nazivaju esencijalnima, a moraju se unositi hranom. Matična mleč sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina: histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin.

Matična mleč je prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. Acetil kolin je neurotransmiter odnosno prenosnik nervnih impulsa koji je izuzetno važan za rad mišića, srca, želuca, žuči, slezene i drugih organa.

Samo u matičnoj mleči postoji jedinstvena 10 HDA, nezasićena masna kiselina sa snažnim protivpualnim i protivalergijskim delovanjem. Naučno je dokazano da 10 HDA blokira u organizmu pokretače alergija, histamin i IgE imunoglubolin. Neka istraživanja takođe pokazuju da 10 HDA može sprečiti nastanak i širenje ćelija tumora.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Sensa.hr

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: