POTOPITE SMOKVE U MASLINOVO ULJE: KADA PRENOĆE, POSTAĆE LEK KOJI ĆE PREPORODITI VAŠ ORGANIZAM!

| March 29, 2021 | 23:29 | 5,466 | 0

Smokve su izuzetno korisne, kako sveže, tako i suve, a konzumiranje svežeg, tek ubranog ploda je luksuz koji nije svakome dostupan. Maslinovo ulje i smokve leče bakterije u organima za probavu, ali i neplodnost. U smokvama se nalazi mnogo kalcijuma, kalijuma i cinka. Osim toga, dobar su izvor gvožđa, beta karotena, kao i mnoštva vitamina, poput C, A, E i K vitamina.

Ipak, morate paziti jer su suve smokve kaloričnije od svežih. Zbog toga ih je potrebno konzumirati u određenim količinama. Imajte na umu kako smokva pomaže i kod hemeroida, reguliše holesterol, a mleko iz smokve ima sposobnost ukloniti bradavice. Postoji odličan recept sa suvim smokvama koji će bukvalno preporoditi vaše telo.

Blagotvorno dejstvo smokve:

Pomažu kod regulisanja rada gastrointestinalnog trakta, Visok sadržaj vlakana u smokvama pomaže mršavljenju i čišćenju organizma od toksina, Smokva je bogata kalcijumom koji se lako apsorbuje i nezamenljiv je ljudima sa netolerancijom na laktozu, Kalijum, koji je prisutan u smokvama, jača srce, Smokve sadrže veliku količinu antioksidanata, koji poboljšavaju imuni sistem i opšte zdravlje, Poboljšava stanje kože i izjednačava ten lica, Smatra se odličnim sredstvom za lečenje nesanice i jutarnje mučnine.

Sastojci za prirodni lek od smokava:

40 plodova suvih smokava i maslinovo ulje.

Priprema:

Stavite smokve u staklenu teglu i prelijte ih maslinovim uljem. Zatvorite poklopcem i ostavite u frižideru. Nakon 40 dana, možete konzumirati ovaj prirodni lek.

Povezani sadržaj:  Nedostatak gvožđa u krvi može da vam zagorča život: 10 znakova koje vam telo jasno šalje!

Primena:

1 smokva u ulju na prazan stomak pomoći će jačanju i zdravlju i rešiće već prisutne zdravstvene probleme.

Izvor: njamm.com

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: