PRIRODNO ULJE KOJE ĆE VAS PREPORODITI: SNIŽAVA HOLESTEROL, PODSTIČE RAD BUBREGA, I SLUŽI KAO DUARETIK.

| March 19, 2021 | 14:12 | 382 | 0

Od davnina je poznato po protivupalnom i diuretskom efektu. Kraljevski status među uljima tradicionalno ima maslinovo, ali za njega nimalo ne zaostaje bundevino ulje – superhranjivo, lekovito, aromatično i antistresno! Dobija se od sjemenskih uljanih bundeva (Cucurbita pepo), koje obiluju mineralima, vitaminima, proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Najkvalitetnije bundevino ulje nastaje postupnim hladnim ceđenjem kojim je očuvana sva hranjiva vrednost ove supernamirnice. Najbolje je konzumirati ga u prirodnom obliku, bez termičke obrade, kako biste sačuvali sve hranjive materije.

Pročitajte 8 najpopularnijih razloga zašto je bundevino ulje broj 1!

1. Bogato je oleinskom kiselinom koja snižava “loš” LDL holesterol i štiti od srčanih bolesti. 2. Dragocen izvor vitamina D, E i K, kao i magnezijuma, gvožđa, mangana, bakra, cinka i selena. Bakar i mangan važni su za otpornost organizma na stres.

3. Bundevino ulje prirodni je “antidepresiv” zato što obiluje glutaminskom kiselinom koja učestvuje u stvaranju serotonina, takozvanog hormona sreće. 4. Od davnina je poznato po protivupalnom i diuretskom efektu.

5. Podstiče rad bubrega, ublažava upale mokraćnog sistema, olakšava tegobe s prostatom. 6. Poboljšava probavu, čista kreva od parazita i pomaže kod kolitisa i sindroma iritabilnog creva. 7. Bundevino ulje se može koristiti za masažu jer hrani i neguje kožu, pogodno za negu korena kose.

Povezani sadržaj:  UPALITE ŠIBICU, BACITE U WC ŠOLJU I POSMATRAJTE ČUDO: Uvijek Ćete To Raditi

8. Veoma je cenjeno u kulinarstvu jer ima bogatu aromu koja odlično oplemenjuje slanu i slatka jela. Najčešće se dodaje salatama , izvrsno je u sosovima, varijacijama, jelima s povrćem i mesom, ali i kolačima.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: stil.kurir.rs

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: