RECEPT ZA SIRUP PROTIV KAŠLJA I JAČANJE IMUNITETA: PRIRODNI LEK KOJI SU KORISTILE NAŠE BAKE, A LAKO SE PRIPREMA

| March 30, 2021 | 23:19 | 670 | 0

Domaći sirup protiv kašlja i za jačanje imuniteta! Dobra kombinacija lekovitih biljaka može po,moći kod prevencije i lečenja virusa, prehlada i gripa, ali i može ojačati naš imunitet i sačuvati zdravlje.

Predstavljamo vam stari recept za sirup protiv kašlja i jačanje imuniteta, baš onakav kakav su nekada pravile naše bake.
Glavni sastojci u ovom sirupu su žalfija, savršena za grlobolju i prevenciju infekcija, bosiljak – biljka sa protivupalnim dejstvom i lovorov list, fantastičan prirodni lek za čišćenje disajnih puteva.

Svakog jutra uzimajte po kašičicu ovog sirupa tokom jeseni i zime i ojačajte imunitet biljnim eliksirom. Korišćenje domaćeg sirupa preporučuje se i kod grlobolje i kašlja.

Sastojci:

2 ravne kašike želafije, 12 komada lovorovog lista, 2 ravne kašika bosiljka, 15 kašika šećera (može i smeđi šećer), 350 ml vode.

Priprema:

Pržite šećer na srednjoj vatri dok se ne karamelizuje. Dodajte mu vodu i mešajte dok ne dobijete tečan oblik sirupa. Ostavite da tečnost provri, pa dodajte žalfiju, bosiljak i lovorov list.

Ostavite da se kuva još 5 do 7 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da stoji oko 4 sata. Dobijeni sirup procedite i očistite od boiiljaka pre nego što ga sipate u teglu. Čuvajte sirup na hladnom i tamnom mestu.

Izvor: Lovesensa.rs

Povezani sadržaj:  Dijabetičari smiju jesti samo ovu vrstu meda!

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: