5 ZDRAVSTVENIH PREDNOSTI SMOKVE: EVO KAKO VAM MOGU POMOĆI I ZA ŠTA SU DOBRE!

| April 10, 2021 | 23:02 | 420 | 0

Sušene smokve uvijek možete naći u supermarketu, ali svježe smokve su mnogo bolje i zdravije.

Pogledajte pet razloga zašto da konzumirate smokve:

Smanjuje krvni tlak:

Smokve su odličan izvor kalija koji pomaže pri smanjenju i regulaciji krvnog tlaka. Ovaj mineral je slabo dostupan u hrani, a istovremeno neophodan u današnjem svijetu gdje velik broj ljudi pati od njegovog manjka zbog pojačane konzumacije soli.

Pomaže kod mršavljenja:

Ova sočna mediteranska voćka je i dobar izvor prehrambenih vlakana, koji poboljšavaju probavu i osiguravaju dulju sitost, te tako pomažu kod mršavljenja. Valja spomenuti i da se u 100 grama svježe smokve nalazi tek 74 kalorije.

Ključ dobrog raspoloženja:

Smokve sadrže značajnu količinu vitamina B kompleksa koji tijelu daju energiju, osiguravaju elasticitet kože i jakost mišića. Jedna od blagodati ove grupe vitamina je i pospješivanje rada mozga, te poboljšavanje sveukupnog raspoloženja.

Snižava šećer u krvi:

Ne trebate izbjegavati ni konzumaciju smokvinih listova. Oni, naime, posjeduju anti-dijabetičke karakteristike, odnosno snižavaju razinu šećera u krvi.

Neke studije su pokazale da su od velike pomoći u regulaciji šećera kod osoba koji pate od dijabetesa tipa 1. Možete ih koristiti za pripremu raznih jela, ali i čajeva.

Pomaže kod bradavica:

U narodnoj medicini smokve se smatraju i izvrsnim pomoćnicama kod problema s izraslinama na koži poput kurjih očiju i bradavica.

Povezani sadržaj:  NAJSTARIJI TRIK ZA MRŠAVLJENJE: Nikakve dijete vam ne trebaju, samo jedite 1 NAMIRNICU PRED SPAVANJE

Dovoljno je polovicu svježeg ploda položiti na problematično mjesto na tijelu, ostaviti tako preko noći i ujutro isprati vrućom vodom. Nakon toga trebali biste lakše ukloniti kurje oko ili bradavicu. U težim slučajevima ponovite postupak i do 5 puta.

Izvor: punkufer.hr

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: