AKO VAS SVRBI TIJELO VIŠE OD 2 DANA – HITNO IDITE DOKTORU: To je znak ove opasne bolesti

| April 4, 2021 | 22:06 | 937 | 0

Svrab na koži može da bude rezultat za veliki broj stanja, od trudnoće, dermatitisa, osipa pa sve do problema sa bubrezima i jetrom.

Iritacija može da nastane na raznim dijelovima tijela, kao što su noge ili ruke, a može se proširiti i po cijelom tijelu.

Doktora treba da posjetite ako:
– svrab traje više od dva dana,
– izaziva vrlo neprijatan osjećaj u obavljanju svakodnevnih poslova,
– peca i izaziva crvenilo,
– ako je praćen simptomima kao što je umor, gubitak kilograma, neredovan odlasak u toalet, povišenom temperaturom i vrlo izraženim crvenilom.

Svrab može da bude samo bezazlena iritacija nastala zbog isušivanja kože, može biti psorijaza, koprivnjača, ali i kožni dermatitis.

Isto tako, osip se može javiti i kada vam neki od unutrašnjih organa strada, pa tako on može da ukazuje na anemiju, bolest jetre ili bolest bubrega. Može se desiti da svrab bude opomena da vam je štitna žlijezda narušena, da ste pretjerali sa upotrebom lijekova, kao što su antibiotici, ali i da ste u drugom stanju.

Ako ste tek sada osjetili svrab tek sada osjetili svrab, možete da probate hladne kupke i proizvode protiv osipa koji umiruju kožu, a ako ni poslije toga ne prođe odmah idite kod doktora. Vrlo je važno da vrzo posjetite dermatologa, zbog toga što će vam on prepisati najbolju terapiju i otkriti koji je tačan uzrok iritacije na koži.

Povezani sadržaj:  MJEŠAVINA DOKTORA BROJSA: Ko je pije mnoge bolesti ga zaobilaze

Magazin

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: