HURME SU NAJUKUSNIJI LEK: 10 DOBRIH RAZLOGA DA IH JEDETE SVAKOG DANA

| April 17, 2021 | 22:51 | 1,367 | 0

Hurme ili datule su u svijetu poznate kao superhrana koja istovremeno nosi cijeli niz beneficija na ljudski organizam. Ovaj mali, fantastični plod palmi, bio je podvrgnut desetinama različitih istraživanja koja su na kraju sklopila nevjerovatnu sliku.

Ukratko, poznato je da kada se dnevno pojedu samo 3 hurme, to će tokom dana znatno pojačati energiju, poboljšati probavu, poboljšati nivoe željeza u krvi, poboljšati rad srca i osnažiti tijelo protiv alergija.

Sveukupno, istraživači navode sljedećih 10 povoljnih uticaja hurmi na zdravlje:

1. Liječenje probavnog trakta; 2. Osiguravanje unosa minerala koji jačaju kosti; 3. Poboljšanje krvne slike; 4. Podizanje energije na prirodan način; 5. Oslobađanje od alergija;

6. Pomoć preveniranju karcinoma; 7. Poboljšanje stanja trudnica; 8. Osiguravanje podrške nervnom sistemu; 9. Reduciranje rizika od srčanog udara; 10. Jačanje seksualnih sposobnosti.

Sve navedeno više je nego dovoljan niz razloga zašto da se na svačijem dnevnom meniju nađu minimalno 3 hurme.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: body.ba

Povezani sadržaj:  NI SLUČAJNO IH NE ISTISKUJTE! Evo kako se uklanjaju ove bijele tačkice na licu: TREBAJU VAM SAMO 3 SASTOJKA KOJE IMATE U KUHINJI

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: