KAFA OD BROKOLIJA je vaš novi najbolji jutarnji prijatelj: Samo DVE KAŠIKE ovog praha su dovoljne za ZDRAV ORGANIZAM!

| April 8, 2021 | 00:08 | 142 | 0

Neočekivani dvojac povrća i kofeina.
Dobre vesti za ljubitelje kafe: kofein i zelenilo se i dalje mogu kombinovati u jednoj šolji. Karfiol i brokoli su uobičajeni sastojci ne samo u salatama, već i u smutijima. A sad povrće zadire u carstvo drugog pića – kafe.

Kafa od brokolija zvuči primamljivo, zar ne? Ova neočekivana mešavina osmišljena je u Australiji, dok su se naučnici vodili samo najboljim namerama. Interesovanje za zdrav način života i pravilnu ishranu samo se povećava iz godine u godinu, ali u isto vreme ljudi i dalje često nisu u mogućnosti da jedu preporučenu količinu povrća. Brokoli kao piće pomoći će u popunjavanju te praznine.

Započnite dan kako treba: Dodajte đumbir u doručak i to na ovih 6 načina!
Kako napraviti kafu od brokolija

Za ovaj napitak vam nije potreban svež brokoli, jer ovo nije smuti. Prvo povrće treba osušiti, a zatim ga samleti u fini prah, koji se dodaje u kafu. Štaviše, samo dve kašike ovog zelenog praha imaju nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da unesete sve neophodne elemente u svoj organizam. Postoji još jedan snažan argument u korist nove „zelene“ kafe – retko ko redovno jede brokoli. Ovo povrće je gost na stolu samo s vremena na vreme, a kafa je mnogo popularnija.

Alternativne opcije

Ako vam je teško da zamislite kafu od brokolija, možete početi sa drugim opcijama. Brokoli u prahu je definitivno zdrav – i može biti zanimljiv sastojak istog smutija, kao dodatak žitaricama ili pireu od avokada. Ovaj prah se može čuvati mnogo duže od običnog povrća, a polje za eksperimentisanje sa ukusima i jelima sada je mnogo veće.

Povezani sadržaj:  Božija biljka, leči apsolutno sve: Žalfija je jedna od najzdravijih biljaka na planeti, a uopšte je ne primećujemo

https://stil.kurir.rs/

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: