KAKO SE RIJEŠITI ČUKLJEVA BEZ OPERACIJE? Ova metoda pomogla je brojnim ženama: A treba vam samo jedna biljka (RECEPT)

| April 4, 2021 | 22:49 | 2,046 | 0

Čukalj je izraslina na zglobu kod samog početka nožnog palca.
Nenormalna pojava koja zna biti veoma bolna i estetski ružna. Čukalj se javlja zbog velikog broja razloga, ali njegovo uklanjanje nije samo operacija već i jedna djelotvorna biljka koja se zove gavez.

Čukalj nastaje zbog velikog broj razloga, a obično nastaje zbog tijesne obuće. Isto tako može nastati zbog genetske predispozicije, preopterećenja na stopalo ili zdravstvenog stanja, kao što je artritis. Teži slučajevi ove bolne pojave završe na operacijskom stolu, a kod nje je uspješnost izliječenja oko 20 posto.

Bilka koja se zove gavez jedna je koja dokazano djeluje u borbi protiv čuklja. Gavez sadrži karotin, tanine, alkaloide, sluzi, smole, eterično ulje, glikozide, ali najvažniji njegov sastojak je alantoin. Alantoin je aktivna prirodna tvar koja potiče rast stanica u kostima čovjeka, vezivnom ali i potkožnom tkivu.

Zbog toga je sastojak gaveza jedan od najboljih lijekova za zacjeljivanje vanjskih i unutrašnjih rana, posjekotina, oteklina, modrica, ogrebotina, lomova i krvarenja. Koristi se i kod iščašenje, uganuća i nategnuća mišića i tetiva. Obloge od gaveza su djelotvorne kod čireva, psorijaze, proširenih vena, karpalnog sindroma kao i kod upale kostiju.

Kako se priprema lijek od gaveza?
Od gaveza se pripremaju čajevi, obloge, mast, kupke, biljne kapi i tinktura. Pripravci od gaveza ne smiju da se drže u metalnim posudama.

Povezani sadržaj:  UKOLIKO BUDETE JELI OVO, STVORIĆETE LUDAČKI IMUNITET! Uz pomoć 1 namirnice, organizam ćete ojačati DO KRAJA

Sve što je potrebno jeste da pomiješate par kašičica osušenog mljevenog korijena gaveza s dovoljno vruće vode kako bi se napravila pasta.

Tu pastu namažite na platno i prislonite na ranu. Obloge obnavljajte svaka dva do četiri sata.

Izvor: Novi

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: