LEČI GRLO, JAČA IMUNITET I NEGUJE LICE: 3 NAČINA DA ISKORISTITE MOĆNU LIPU (RECEPTI)

| April 17, 2021 | 10:06 | 333 | 0

Lipa se u lečenju koristi vekovima. Za mnoge narode ona je simbol istine i nesebičnosti. U lekovite svrhe se koristi gotovo cela lipa: cvet, list, seme… Cvet se bere u junu, a listovi u maju i junu.

Cvet lipe sadrži heterozide (koji podstiču znojenje), tanin, vitamin C, a listovi saharozu, fruktozu, smolu, enzime… Lipa se obično koristi za lečenje bubrežnih bolesti, pospešivanje znojenja i izbacivanje toksina kod prehlada, jačanje imunog sistema, smanjenje nervne slabosti, epilepsije i brojnih drugih stanja.

Čaj

Pravi od sušenih listova kao i prosečni čajevi (možete popiti do dve šolje dnevno).

Ispiranje grla

Ukoliko želite da ispirate grlo (za higijenu usne duplje) trebaće vam jači napitak: 25 gr cvetova prelijete sa 250 ml vruće vode i dodate u to 5 gr sode bikarbone.

Maska za lice:

Pomešajte 4 kašike čaja od lipe sa jednom kašikom mleka u prahu i jednom kašikom pšeničnih mekinja. Napravite pastu i držite je na licu 10 do 15 minuta. Pastu saperite tako što ćete se umiti čajem od lipe.

Izvor: Objektiv.rslifepressmagazin.com

Povezani sadržaj:  NAJBOLJE VOĆE NA SVIJETU: Štiti od srčanog i moždanog udara, sjajan za lice, daje osjećaj sitosti i još…

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: