LIJEK ZA ČISTA PLUĆA – DOBAR ZA PREVENCIJU ASTME, LIJEČI BRONHITIS I KAŠALJ A PRAVI SE SASVIM LAKO.

| April 10, 2021 | 22:57 | 1,686 | 0

Bez obzira pušite li ili ne, morate voditi računa o zdravlju pluća. Prije svega, pažnju treba posvetiti pušačima i stanovnicima mega gradova, zbog činjenice da su njihovi respiratorni organi najosjetljiviji na pojavu različitih bolesti.

Najčešća oboljenja su astma, bronhitis i razne vrste kašlja. Srećom, postoji recept koji će vam pomoći da očistite pluća. Naučnici kažu da sastojci ovog proizvoda mogu pomoći u prevenciji raka. Iskoristite ga za zdravlje!

KAKO OČISTITI PLUĆA

1 mali komad korijena đumbira, 2 kašičice kurkume, 400 g bijelog luka (oljušteno i isječeno na 4 dijela), 400 g šećera (uobičajeni šećer je moguć, ali smeđi je bolji), litar vode.

PRIPREMA

Sipajte vodu u šerpu, stavite na vatru i dodajte šećer. Kad počne da ključa, dodajte bijeli luk, izrendani korijen đumbira i kurkumu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i sipajte u staklenu teglu. Kada se potpuno ohladi prebacite u frižider.

KAKO SE KORISTI

Konzumirajte 2 kašike ove mješavine ujutru i uveče poslije jela. Ne koristite ovaj prirodni lijek ako imate intoleranciju na bilo koji od njegovih sastojaka, prenosi “Dnevni“.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Povezani sadržaj:  Ne bacajte novac na lijekove: OVO IZBACUJE SVE OTROVE I STRES IZ TIJELA ZA SAMO JEDAN DAN , neće vam trebati NIJEDAN drugi lijek!

Izvor: dnevni.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: