NARODNI RECEPT: SAVRŠENA KOMBINACIJA PROTIV SRČANOG I MOŽDANOG UDARA!

| April 4, 2021 | 19:35 | 209 | 0

Verovatno već znate zašto je dobro ujutro piti vodu na prazan stomak. Ovo pomaže u čišćenju i održavanju tela u dobroj formi. Ne možete da se napijete obične vode? Pa dodajte malo meda! Iznenađujuće je da je napitak od meda jedna od najefikasnijih komponenti u opštem programu poboljšanja zdravlja!

Pravljenje medene vode je jednostavno! Na čašu obične, ne kuvane vode dovoljna je samo jedna kašičica meda. Glavna stvar je dobro promešati i odmah piti. Koristite samo pravi domaći med.

A da biste povećali korisna svojstva prilikom pripreme napitka, možete koristiti dodatne sastojke poput propolisa, limunovog soka, mumije i drugih. Redovno pijenje medene vode pomoći će vam da postignete neverovatne rezultate. A koje, saznaćete sada!

KORISNA SVOJSTVA MEDENE VODE

Normalizacija procesa digestivnog trakta:

Zaboravite na bolove u trbuhu i nadutost! Uz to, redovitim uzimanjem medenog napitka svi nametnici koji žive u probavnom traktu umiru.

Detoksikacija tijela:

Pijenje medene vode pomaže u čišćenju tijela od toksina. Učinak će se pojačati ako u napitak dodate malo limunovog soka.

Pojačajte metabolizam:

Ovaj alat ubrzava metabolizam, što pomaže u borbi protiv prekomjerne težine. Da, medena voda pomaže vam u mršavljenju!

Suočavanje sa stresom:

Ovo ukusno piće ubrzava brži oporavak živčanog sustava u stresnim i kritičnim situacijama.

Poboljšava stanje kože i kose:

Isprobajte i primijetit ćete kako se promjene počinju događati! Također možete jednostavno pomladiti lice medenom vodom.

Lijek za nesanicu:

Ispijanjem medene vode prije spavanja zaboravit ćete na nesanicu i jutarnje glavobolje.

Obnova ljudskog energetskog polja:

Smatra se da se središte energetskog polja nalazi u dvanaesniku, o čijem stanju ovisi naš imunitet. Medena voda i ovdje pomaže u čišćenju!

Jačanje imunološkog sustava:

Kao što možete zamisliti, ako svakodnevno pijete medenu vodu, zaboravit ćete na prehladu. Patite li od kroničnog bronhitisa ili curenja nosa? Pijte vodu s medom!

Naravno, med, poput medene vode, donosi velike zdravstvene beneficije i smatra se izvrsnim sredstvom za čišćenje i zacjeljivanje. Ali upamtite: maksimalna dnevna doza prirodnog meda je 1 žlica dnevno! Treba dodati da medena voda ima svoje kontraindikacije: ako ste alergični na pčelinje proizvode, ovaj napitak, nažalost, nije za vas.

Osobe s dijabetesom, zatajenjem srca i bubrega također bi trebale izbjegavati liječenje medenom vodom. U svakom slučaju, ako sumnjate je li takvo čišćenje tijela prikladno za vas, prvo se posavjetujte s liječnikom. Zdravlje je u vašim rukama!

Bilješka:

Prirodni lijekovi na našem portalu pomažu ljudima. Ali uvijek znajte. Ako imate zdravstvenih problema. Prvo što trebate učiniti jest obratiti se liječniku. Ni u kojem se slučaju ne smijete oslanjati na alternativnu medicinu. Nema stručnog mišljenja.

Izvor: dnevni.rs

Povezani sadržaj:  Domaći lijek koji potpuno obnavlja kičmu, jača je i liječi

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: