NESTOROVIĆ VEĆ 20 GODINA KORISTI OVAJ LIJEK: Snižava nivo šećera, liječi upalu mokraćnih kanala… EVO KAKO DA GA NAPRAVITE (RECEPT)

| April 4, 2021 | 23:49 | 3,108 | 0

Korovska biljka je cijenjena tako u narodnoj tako i u naučnoj medicini.
Naučnici je preporučuju za upotrebu u svakodnevnoj ishrani, ali ništa manje nije važna u fitoterapiji i preventivi.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kopriva je najbolja ljekovita biljka za pročišćavanje krvi od koje istovremeno raste i broj crvenih krvnih zrnaca, a s obzirom da ona povljno utiče i na gušteraču, čajem od koprive se skida i nivo šećera u krvi.

Njome se liječe i oboljenja i upale mokraćnih puteva kao i patološki zastoj mokraće, a posebno se preporučuje za proljetnu kuru s obzirom da čisti i crijeva. Ujutro popijte čaj na prazan stomak i to jednu šolju pola sata prije doručka i jednu do dvije šolje u toku dana, i to polako, gutljaj po gutljaj.

Poznati doktor Branimir Nestorović je istakao neka svojstva ove biljke i naveo je da je on lično konzumira već dvadeset godina.

– Najbolje je da se listovi koprive samelju sa medom, ili da se drži kopriva u zamrzivaču dvije sedmice, pa se ona sama od sebe pretvori u prah. Čaj nije dobar zbog toga što voda ubija korisne sastojke koje se nalaze u koprivi – objasnio je doktor Nestorović. Svaki dio ove biljke, ima neku korisnu funkciju tako da se cijela može iskoristiti.

– Najviše dokaza postoji za smanjenje veličine prostate kod benigne hiperplazije ove žlijezde. Jedna nova studija na stotinu pacijenata je pokazala smanjenje veličine, ali i svih simptoma koje ona izaziva.

Povezani sadržaj:  SIMPTOM RAKA KOJI SE POGORŠAVA NOĆU: Toliko je "običan" da ga svi ignorišu, a znak je da bolest ušla u OPASNU FAZU

Magazin Dan

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: