OVA 2 PROIZVODA SPREČAVAJU RAK DOJKE: UKOLIKO SE KORISTE NA PRAVI NAČIN! (RECEPT)

| April 9, 2021 | 15:49 | 475 | 0

Učestalost obolelih od raka raste, ali istraživači veruju da potencijalni rizik može da se smanji za 67% ako svakodnevno jedete sirovi beli i crni luk. Verovatno znate da mamografija i samopregled mogu ženi da spasu život. Međutim, malo se priča o tome koje su prevencije sprečavanja raka dojke.

Džozef Merkola: Beli i crni luk smanjuju rizik od raka

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, to je najčešći oblik raka kod žena širom sveta. Statistika američkog društva za rak pokazuje da oko 12% žena u SAD razvija invazivni karcinom dojke, a procenjuje se da će još 268.600 novih slučajeva biti dijagnostikovano. Organizacija izveštava da će, najverovatnije, do kraja 2019. godine umreti 41.760 ljudi.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti smatraju da je karcinom dojke najčešći uzrok smrti od bilo koje vrste raka kod lationoamerčkih žena. Jedna studija je procenjivala 28 zemalja, a podaci su pokazali da je incidencija karcinoma dojke u SAD porasla od 1974. do 2004. godine, dok se stopa smrtnosti smanjivala od 1960. do 2002. godine.

Jedna studija sprovedena u Portoriku je pokazala da je konzumacija sirovog belog i crnog luka sprečila pojavu karcinoma kod žena. “Otkrili smo da je među Portorikankama kombinovano konzumiranje crnog i belog luka, povezano sa smanjenim rizikom od raka dojke.”

Povezani sadržaj:  Lijek za ZGLOBOVE i KOSTI i za još mnogo toga: Upotreba i korisna svojstva želatina za zdravlje i njegu

Studija je obuhvatila 346 žena iz kontrolne grupe koje su imale istoriju raka osim melanoma i živele su u istom geografskom području. Nakon prilagođavanja starosti, obrazovanju, broju trudnoća, porodičnoj anamnezi i drugim faktorima, istraživači su otkrili da postoji snažna inverza veza između raka dojke i onih koji su umereno jeli sirovi beli i crni luk (sjedinjen u jelu koje se naziva Sofrito, a u Portoriku se koristi obilno u ishrani). Žene koje su svaki dan jele sofrito, nisu imale zdravstvenih problema uprkos svim predispozicijama.

Zaštitna svojstva sirovog belog i crnog luka:

Usporava starenje, Usporava razvoj Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, Podstiču imuni sistem, Sprečava kardiovaskularne bolesti, Sprečava metaboličke bolesti, Reguliše krvni pritisak, Uklanjaju slobodne radikale iz tela i td.

Pored belog i crnog luka, ženama se preporučuje vitamin D. Optimizovan nivo vitamina D u vašem telu može da smanji rizik od dobijanja karcinoma za 67%. Vitamin D ne samo da štiti od raka, već povećava i šanse da preživite ako se rak ipak razvije.

Ukoliko želite da u ishranu uvedete portorikansko jelo sofrito, sa kojim ćete pojačati unos svežeg belog i crnog luka, donosimo vam recept:

Sofrito se koristi kao začin jelima kao što su paprikaš, pasulj i pirinač.

Sastojci:

2 zelene paprike; 1 crvena paprika; 3 srednja paradajza; 4 glavice crnog luka; 3 srednje glavice belog luka; veza korijandera; veza peršuna; 1 kašika himalajske soli; 1 kašika crnog bibera.

Povezani sadržaj:  5 SIMPTOMA RAKA BUBREGA – VAŽNO JE DA IH PREPOZNATE NA VRIJEME: Ako Primijetite Br.1 ODMAH DOKTORU

Način pripreme:

Očistite luk, beli luk, paradajz i papriku, pa sve stavite u bledner da se samelje. Dodajte peršun i korijander pa meljite još malo. Zatim dodajte začine i smesu stavite u teglu.

Teglu sa sofritom držite u frižideru. Ovako spremljen sofrito može da se koristi četiri dana, nakon toga se kvari. Savet svakoj ženi je da redovno vrši samopregled dojke, i onaj momenat kada napipa nešto ili oseti bilo kakve promene na svom telu, da poseti lekara.

 

Izvor: stil.kurir.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: