Ispravka netacnih informacija! Kora Nara ne lijeci bolesti crijeva i Čir za 7 dana

| April 24, 2021 | 17:05 | 3,394 | 0

Ispravka teksta zbog netocno prenesenih informacija 29.08.2023

Detaljnom provjerom portala za provjeru tacnosti informacija ( raskrinkavanje.ba) utvrdjeno je da clanak koji smo objavili u kojem pise da kora Nara lijeci  bolesti crijeva (dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog crijeva i salmonellu)  i cir zeludca nisu tacne. Kora NARA ne  moze lijeciti navedene  bolesti crijeva i cir na zeludcu za sedam dana ili pet sati kako su drugi portali napisali.

Navodi koje smo prenjeli  iz izvora Webtribune.rs i objavili spada u pseudonauka i netocne informacije.  

OBRAZLOZENJE:

U clanku koji smo objavili koji je netacan pise sledece: u Ruskom magazinu pod nazivom „Zaboravljeni hipokrit i lečenje biljkama” objavljen je recept koji je patentirao G.I. Glubokov. Tvrdnje da je recept pružio rješenje ili izlijecio cir na zeludcu,  upalu slijepog crijeva, koleru, salmonelu, dijareju i dizenteriju NISU TACNE.  

 

Oboljenja crijeva za koje se navodi da čaj od kore nara liječi za samo pet sati ili 7 sati kao sto su mnogi portali prenjeli su netacne. Bolesti crijeva, dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog crijeva i salmonellu zahtjevaju hiruršku intervenciju, liječenje antibioticima . Dakle , tvrdnje da ” Za 5 sati ili sedam dana možete izliječiti: dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slijepog creva i salmonelu.” su netacne. Za svaki vid ovakvog problema obratite se vasem ljekaru.

Povezani sadržaj:  EVO KAKO DA SMRŠATE UZ POMOĆ SODE BIKARBONE: Izgubite I Do 5 Kilograma Za Samo 2 Nedjelje, A Recept Je Postao Apsolutni Hit

Izvinjavamo se nasim citaocima..  biljkeza.com 29.08.2023

 

Izvor: Webtribune.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: