Pripremite šoljicu ovog čaja već danas: Podstiče regeneraciju, sprečava pojavu gastrointestinalnih bolesti!

| April 8, 2021 | 23:30 | 492 | 0

Ne treba potcenjivati blagodeti biljnih čajeva, jer lekovito bilje ne samo da ne sadrži kofein, već može i blagotvorno uticati na tok različitih procesa u telu.

Jedna od najpopularnijih “lekovitih” biljaka je neven. Ovi mali narandžasti cvetovi riznica su vitamina i antioksidanata. Kada se redovno uzima može imati terapeutski efekat na telo, pružajući prevenciju različitih bolesti i poboljšavajući stanje kože.

Otkrivamo zašto neven zaslužuje vašu pažnju.

Neven je bogat antioksidantima

Biljka sadrži veliki broj polifenola, karotenoida i flavonoida – moćnih antioksidanata koji štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala, jačaju imunitet i sprečavaju prerano starenje tela.

Podstiče regeneraciju

Neven ima antiinflamatorna i lekovita svojstva. Aktivne supstance sadržane u biljci stimulišu proizvodnju kolagena i drugih „građevinskih“ proteina odgovornih za obnavljanje tkiva.

Podržava oralno zdravlje

Zahvaljujući antiseptičnim i lekovitim svojstvima, čaj od nevena može sprečiti propadanje zuba, smanjiti bol i upale nakon posete zubaru ili, na primer, ako samo ugrizete jezik. Stručnjaci preporučuju upotrebu čaja od nevena kao sredstva za ispiranje usta.

Poboljšava stanje kože

Ekstrakt nevena je popularan sastojak krema za lice i seruma. Aktivni sastojci sprečavaju upale i akne, hidriraju kožu i ujednačavaju ten.

Prevencija gastrointestinalnih bolesti

Neven blagotvorno deluje na sluznicu želuca i creva, sprečavajući upale i pružajući prevenciju različitih bolesti digestivnog sistema. Redovni unos takođe će vas zaštititi od neugodnosti i bolova u stomaku.

Povezani sadržaj:  SAMO DVIJE KAŠIKE DNEVNO: Domaći lijek za zglobove, kosti i koljena…

Kad pomešate dva najzdravija proizvoda na svetu, dobijate moćni lek protiv niza bolesti

Beli luk u kombinaciji sa začinima obavezno poboljšava ukus jelu. Koristi se u skoro svim nacionalnim kuhinjama. Od davnina je beli luk smatran jednim od najefikasnijih sredstava protiv raznih bolesti, a upotreba belog luka zajedno sa medom na prazan stomak maksimalno koristi organizmu.

Da li ima zdravije stvari od ove dve namirnice: beli luk i med? Beli luk, kao i med morate jesti u sirovom obliku, a stručnjaci kažu da ova mešavina može sprečiti rak.

Kako se pravi lekovita mešavina?

Med samo pojačava korisna svojstva belog luka. Koristeći med sa belim lukom nedelju dana na prazan stomak, vi ćete znatno poboljšati svoje zdravlje.

Potrebno je: 1 šolja pčelinjeg meda; 10 čena belog luka.

Priprema: Sameljite beli luk u blenderu. Sipajte beli luk u teglu, pa dodajte med. Zatvorite teglu i ostavite je na hladno mesto nedelju dana. Ovaj lek uzimajte svaki dan tokom nedelju dana na prazan stomak i to samo jednu kašiku.

Zatim, napravite pauzu nekoliko nedelja pa ponovite uzimanje ovog leka.

Koristi ovog leka:

Poboljšava cirkulaciju krvi;

normalizuje krvni pritisak;

snižava nivo “lošeg” holesterola u krvi;

smanjuje upalu;

jača imunitet;

eliminiše kašalj;

leči telo od prehlade ili gripa.

Povezani sadržaj:  SPAS ZA PLUĆA, DOMAĆI ČAJ ZA RESPIRATORNE TEGOBE: LIJEK KOJI ČISTI PLUĆA I ZAUSTAVLJA KAŠALJ ZA KRATKO VRIJEME

Dok koristite ovaj lek, preporuka je da izbegavate masnu hranu, šećer i brzu hranu.

(Stil.kurir.rs)

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: