SMANJUJE APETIT, ELIMINIŠE NADUTOST, POVEĆAVA LIBIDO! LEKOVITOST OVE BILJKE JE NEIZMERNA, EVO KAKO SE PRIPREMA!

| April 13, 2021 | 16:57 | 759 | 0

Možete od semena kuvati čaj, a koren koristiti za supe i razna variva! Ukoliko ste u potrazi za čajem koji će vam pomoći da regulišete stomačne probleme, opstipaciju, nadimanje, komorač je pravi izbor za vas. Ovaj čaj veoma je dobar i za žene koje imaju problem sa naslagama na stomaku koje ne mogu da skinu ni sa upornim treninzima, a sa ovim čaje je i to moguće.

Lista pozitivnih uticaja ovog čaja na organizam je duga, a mi smo bismo izdvojili i da jača imunitet i detoksikuje, što je u periodu pandemije koronavirusa posebno značajno.

Čaj od komorača lekovit je za:

eliminiše nadutost; ublažava menstrualne bolove; povećava libido; prirodnim putem povećava dojke; omogućava pravilnu funkciju creva; ubrzava metabolizam; podstiče varenje hrane; leči zatvor i proliv; ublažava kašalj i groznicu; zaustavlja štucanje; pomaže u borbi sa viškom kilograma; smanjuje apetit; pospešuje mokrenje; čisti i detoksikuje organizam; jača imunitet;

smanjuje nivo lošeg holesterola i masnoće u krvi; snižava visok krvni pritisak; sprečava razvoj dijabetesa tipa 2; održava zdravlje srca; opušta i smiruje nervni sistem; pomaže u lečenju anksioznosti i depresije; pozitivno utiče na organe za disanje i varenje; pomaže kod rastvaranja kamenja u bubregu; leči bolne i upaljene oči; pomaže u lečenju katarakte; ublažava zubobolju; pomaže u lečenju paradentoze.

Priprema:

1 kafena kašika usitnjenog komorača; 250 ml vode.

Povezani sadržaj:  ČESTO MOKRITE MANJE KOLIČINE URINA? NOĆU SE BUDITE DA IDETE U WC? Ovo Su Simptomi Jednog SINDROMA! Evo Šta Je U Pitanju

Priprema i korišćenje:

Biljku preliti vrelom vodom i ostaviti 5 min da ključa. Posudu poklopiti i sačekati 10 min. Čaj procediti i u toku dana piti 3 šolje posle obroka.

Izvor: srbijadanas.com

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: