SMJESA KOJA SE KORISTI DUGI NIZ GODINA: ŠTITI JETRU, SPREČAVA UPALE I JAČA IMUNI SISTEM.

| April 1, 2021 | 16:55 | 301 | 0

Čaj od kurkume je lekoviti napitak koji se vekovima koristio u azijskoj medicini! Evo kako utiče na naše zdravlje… Kurkuma se odavno koristi u azijskoj kuhinji i medicini, ali sve više pronalazi svoj put do evropskih i ostalih kuhinja i polica sa začinima.

Ova biljka najpoznatija je kao začin za mnoga jela, ali je ona mnogo više od toga. Ne samo da dodaje zanimljivu aromu svuda gde se nađe, veće ima i velike koristi za zdravlje i još uvek se otkrivaju nove.

Kurkuma je inače biljka od čijeg se korena pravi prepoznatljivi narandžasti prah, a sastojak koji je čini tako zdravom je kurkumin. Ona je srodna biljka đumbiru, zbog čega su i vizuelno njihovi koreni nalik jedan drugom.

Osim što se može koristiti kao začin u prahu, može se konzumirati i u vidu čaja, i to na dva načina. Jedan je da naseckate deo korena i stavite ga u ključalu vodu, a drugi je da u istu tu vodu sipate prah koji biste inače koristili kao začin u jelima, uz dodatak đumbira i meda po želji. Koji su sve to zdravi efekti ovog čaja, pročitajte u nastavku.

OSTATAK TEKSTA NA DRUGOJ STRANICI  BR.2

Povezani sadržaj:  VJEROVATNO NISTE ZNALI: Sjeme koje kontroliše dijabetes i vraća 100% funkciju jetre i bubrega

Pages: 1 2

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: