OJAČAJTE SVOJ ORGANIZAM: 6 PRIRODNIH LIJEKOVA PROTIV GRIPA I PREHLADE KO ĆE VAS PREPORODITI.

| June 9, 2021 | 11:51 | 210 | 0

U hladnoj sezoni ljudi sa slabim imunitetom često obolevaju od gripa i prehlade. Svi znaju kako je teško ustati iz kreveta u bolnom stanju i uraditi nešto. A da ne spominjemo činjenicu da čovek treba da ode u apoteku i odabere jedan od miliona lekova koji obećavaju da će brzo stati na noge.

Umesto da ovo radite, samo držite kod kuće nekoliko osnovnih stvari koje će vam pomoći u borbi protiv prehlade i gripa kada vam zatreba. “Dnevni Magazin” prikupio je šest proizvoda koje biste uvek trebali imati u svom domu.

KAKO POBEDITI GRIP I PREHLADU KOD KUĆE

Limun:

Iscedite pola svežeg limuna u topli čaj ili vodu i popijte. Ova metoda će pomoći ublažiti upalu grla.

Med:

Med će pomoći u ublažavanju bolova u grlu i groznice. Pomešajte 1 kašiku meda sa 1/2 litre tople vode. Isperite grlo na svakih pola sata. Takođe, kod prehlade možete razblažiti med toplim mlekom i piti pre spavanja.

Beli luk:

Jedenje belog luka jača imunitet. Ako pojedete par čena luka čim vam pozli, prehlada će trajati manje nego obično. Kod prehlade je najbolje jesti svež beli luk. Miriše ali i pomaže.

Jabukovo sirće:

Poput limuna, jabukovo sirće može pomoći u borbi protiv bakterija i virusa. Kod blage upale grla pomaže ispiranje grla. Neophodno je dodati 1 kašiku u čašu vode. Grgljajte ovim rastvorom svaka dva sata.

Povezani sadržaj:  NAJJEFTINIJI LIJEK NA SVIJETU: Pola limuna i soda bikarbona je kombinacija koja ima nevjerovatnu moć za ljudski organizam…

Đumbir:

Koren đumbira je magični lek za prehladu. Trenutno ublažava simptome i pomaže u borbi protiv virusa. Od đumbira se priprema aromatičan i ukusan čaj protiv prehlade.
Čaj od đumbira bolje je piti ujutru i tokom dana, ali ne pre spavanja, jer dosta okrepljuje. Narežite đumbir na tanke kriške, stavite u šolju, dodajte malo listova zelenog čaja i 2 kriške limuna. Sve prelijte ključalom vodom.

Viski:

Da, dobro ste pročitali. Mala količina ovog opojnog pića može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade. Poznato je da su drevni Škoti pili viski od prehlade i s njim pravili tople obloge. Dodajte nekoliko kapi ovog napitka u čaj i uživajte. Ali to ni u kom slučaju ne treba raditi ako imate temperaturu. Takođe preporučujemo i pripremu imunoloških sredstava sa gore predstavljenim sastojcima.

LEK OD MEDA I BELOG LUKA

Jedna glavica belog luka, med.

PRIPREMA

Oljuštite beli luk. Ravnom stranom velikog noža zgnječite čenove belog luka. Stavite beli luk u teglu i dodajte med. Zatvorite teglu i stavite je na tamno mesto 5 dana. Jednom kada je lek spreman, stavite ga u frižider da vam bude pri ruci tokom cele sezone.

VISKI SIRUP ZA ODRASLE

1 kašike viskija, 1/2 limuna, čaša vode, 1 kašika med.

PRIPREMA

Kombinujte viski, limunov sok i vodu u čaši i mikrotalasnoj pećnici oko 45 sekundi. Izvadite čašu i dodajte joj med. Mešajte i pa vratite u mikrotalasnu na još 45 sekundi.

Povezani sadržaj:  Ako ovim doručkom započnete dan, nećete znati za bolest

KORISNI MIKS

10 čena belog luka, 1/2 čaše vode, 1/4 šolje jabukovog sirćeta, 1 limun, 4 kašike meda.

PRIPREMA

Oljušteni i blago zgnječeni beli luk kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Staviti ga u posudu, zatim sipati jabukovo sirće, limunov sok i dodati med. Uzimati 3 puta dnevno po potrebi. Držite svu ovu zdravu hranu kod kuće za svaki slučaj. Ona vam može pomoći u suzbijanju prehlade i ublažavanju simptoma gripa. Ali ako bolest već nije u prvoj fazi, onda, naravno, morate što pre posetiti lekara.

 

Izvor: dnevni.rs

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: