BOŽIJE ČUDO: KO PIJE OVAJ ČAJ TEŠKO DA ĆE SE IKAD RAZBOLJETI (RECEPT)

| July 3, 2021 | 13:01 | 3,126 | 0

Verovatno ste svi čuli za ovaj čaj, poneko ga je i pio, ali ne moramo ga piti samo kad nam je zdravlje ugroženo. Ovaj čaj je dobar za jačanje otpornosti organizma i izbacivanje otrova iz organizma.

Sastojci:

1 kašika žalfije, 500 ml vode, prstohvat matičnjaka, prsohvat kantariona, prstohvat nane, i još emajlirani sud za kuvanje čaja.

Priprema:

Kašiku žalfije stavitio u 500 ml ključale vode i kuvati 3 minuta. Sklonitio sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka.Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta. Procediti čaj,podeliti u dve jednake polovine i prvu polovinu popiti ujutru pre doručka a drugu polovinu u toku dana ili pre spavanja. Čaj kuvati samo u emajliranoj posudi.

Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema,bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme,bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija,dijabetesa i dr. Vredi pokušati.

ŽALFIJA sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne sme biti, pa se zato mora kuvati 3 minuta. Žalfija je važna je za sve žlezde i kičmenu moždinu.

MATIČNJAK umiruje rad srca, čisti krvne sudove i deluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION podstiče i leči organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem.

NANA osvežava i eliminiše gasove iz creva, sprečava nadimanje i umiruje želudačne tegobe.

Povezani sadržaj:  KAKO DA REŠITE BOL U KOŽI GLAVE? Najčešći okidač je STRES, ali ima veze i sa HIGIJENOM

Izvor: coolinarika.com

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: