AKO ŽELITE DA PAPRIKE RAĐAJU KAO NA JUGU: UZ NJIH POSADITE I OVE BILJKE!

| August 25, 2021 | 00:21 | 717 | 0

Ovih dana smo pisali o biljkama najboljim komšijama za krastavce i paradajz. Na red je došla i paprika Ako želite da paprika rađa obilno, da je plod mesnat i zdrav, uz nju obavezno posadite neku od ovih biljaka:

Paradajz.  Patlidžan. Bamija.Kukuruz. Pasulj. Tikvice. Krastavac. Grašak. Zelena salata. Blitva i spanać. Crni luk i beli luk. Rotkvice. Šargarepa. Cvekla.Šaroge. Začinsko bilje (bosiljak, mirođija, origano, majčina dušica, ruzmarin, nana, peršun i td.). Kadife. Dragoljub. Neven.

Kao što ste videli, paprika je dobar komšija većini biljaka. Veoma je povoljna za održavanje i ne bira preterano pored koga će biti posađena. Dobro se prilagođava i od svih biljaka-komšija izvlači korist.

Paprika jedino ne podnosi ove 4 biljke:

1. Krompir – sve štetočine koje napadaju krompir, vole i paradajz i paprike. Stoga se ne preporučuje da se krompir sadi u blizini paprika. Osim štetočina, doneće im i razne bolesti.

2. Kupus (kafriol, brokoli) – paprika voli blago kiselo zemljište, dok kupusu odgovara alkalno. Obe vrste negativno utiču jedna na drugu.

3.Komorač – jednostavno ne voli nikog u blizini. Stoga je najbolje saditi ga u zasebnim saksijama. Njegov koren ispušta specifičnu hemikaliju koja šteti svim biljkama u njegovoj blizini.

4. Stablo kajsije – u ovom slučaju bolesti sa paprike mogu se preneti na stablo kajsije i stoga se ne sade jedna u blizini druge.

Povezani sadržaj:  U vodu u kojoj kuhate krompir uvijek dodajte 1 sastojak: BRŽE ĆE BITI GOTOV I NEĆE SE RASPASTI

Izvor: Stil.kurir.rs

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: