Izlečite bol u zglobovima sirćetom: Recept koji ćete zapisati i čuvati!

| August 5, 2021 | 23:04 | 1,574 | 0

Izaberite jedan od tri moćna recepta i olakšajte naporne tegobe

Bol u zglobovima je vrlo neprijatan, veoma smeta kod obavljanja posla i kućnih obaveza. Kod nekih ljudi, ovaj bol se pojavi nakon dugog, napornog dana i prolazi posle odmora.

Ali, ovaj tip bola može imati hroničan karakter, povezan sa bolestima zglobova, poput artritisa. Ako patite od bolova u zglobovima, vrlo dobro znate da standardni lekovi pružaju samo trenutno olakšanje.

 

Najbolji način smanjenja bolova i simptoma artritisa, jeste promena načina života, uključujući i način ishrane. Takođe, možete se okrenuti sredstvima narodne medicine, a jedno od njih je jabukovo sirće.

Načini korišćenja jabukovog sirćeta kod bolova u zglobovima:

Kupka

Promešajte 1 čašu jabukovog sirćeta sa 6 čaša vode i u tome pokvasite ruke (ili noge). Ako imate bolove u predelu vrata ili drugom delu tela, stavite oblogu na bolno mesto.

Trljanje

Promešajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja, dobro promešajte i utrljavajte ovu smesu u bolne zglobove. Redovna trlajnja pomažu i efikasno olakšavaju tegobe.

Isceljujući napitak

Rastvorite 3 supene kašike jabukovog sirćeta u 300 ml vode, ili bilo kojeg voćnog soka. Konzumirajte ovaj napitak 3 puta dnevno, pre obroka.

Jabukovo sirće je odlično i dokazano oružje u borbi protiv bolova u zglobovima, a između ostalog je i snažan antioksidans, koji pomaže čišćenju organizma od toksina.

Povezani sadržaj:  GINEKOLOG KONAČNO DAO ODGOVOR I NEĆE VAM SE SVIDJETI: Evo da li se žene smiju tuširati ZA VRIJEME MENSTRUACIJE!

Izlečite bol u zglobovima sirćetom: Recept koji ćete zapisati i čuvati!

Izvor: kurir.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: