CVEKLA I KEFIR: Recept koji čisti organizam i pomaže kod gubitka kilograma

| September 8, 2021 | 11:21 | 416 | 0

Dijeta od kefira i cvekle je možda najjeftinija od svih. Ali efekat kombinacije ovih jednostavnih proizvoda je neverovatan: nježno čišćenje crijeva, uklanjanje toksičnih supstanci, brz gubitak težine.

Trodnevna detoksikacija može vam pomoći da se otarasite čak do 5 kilograma. Rezultat će zavisiti od vaše početne težine i vaše konstitucije.

KEFIR SA CVEKLOM

Trodnevni šejk na kefiru sa cveklom uveliko pomaže kada se strelica na vagi teško pomjera.

Dijeta podrazumeva prilično oskudnu ishranu tokom čitavog perioda. 1 kg kuvane cvekle, 1,5 litra kefira sa niskim sadržajem masti, 1,5–2 litre vode – ovo je čitav set namirnica koje treba da jedete dnevno. Dovoljna količina vode je neophodna da bi se spriječila dehidracija tijela, jer se zajedno sa toksinima izlučuje i puno tečnosti.

Neophodno je jesti navedenu količinu proizvoda u 5-6 navrata. Ako takva hrana (prilično pusta i monotona) „ne ide“, cveklu možete samljeti blenderom i pomješati sa kefirom. Ispada predivan koktel.

Posle tri dana stroge dijete, dijeta se može proširiti dodavanjem kuhanog mesa i ribe (do 400 g dnevno, podijeljeno u 3 doze). Takođe u naredna 4 dana biće korisno jesti par jabuka. Rezultat će premašiti sva očekivanja!

Takvo čišćenje organizma prilično je radikalna mjera, stoga, ako imate ozbiljne poremećaje u funkcionisanju jetre, želuca ili bubrega, bolje je odabrati nježnije načine za mršavljenje.

Podelite svoju tajnu vitke figure u komentarima i podelite ovaj članak sa prijateljima.

Uživajte!

Izvor: dnevni.rs

Povezani sadržaj:  Ljudi ne reaguju dok ne dođe do kritične tačke, A OVO SU PRVI ZNAKOVI: 8 SIMPTOMA TUMORA NA MOZGU

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: