OPORAVLJA ČITAVO TIJELO – A JETRU, ZUČ I ŠTITNU ŽLIJEZDU IZ KORIJENA OBNAVLJAJU

| September 10, 2021 | 23:38 | 347 | 0

Odličan i je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru.

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane!

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo tijelo.

Varikozne vene će nestati za 2 sedmice – Koristite ovu metodu:

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.

Povezani sadržaj:  IDEALNA TEŽINA PREMA UZRASTU, VISINI I SPOLU: Profesionalna tabela za žene i muškarce, pogledajte da li imate višak kilograma

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice srednje veličine (podzemni dio)

– 1 komad đumbira 3cm do 4cm

– 4 kašike meda

– sok od 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Rotkvice i đumbir oguliti i isjeći na manje komade. Zatim, sve sastojke pomiješajte i dobro izblendajte. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Dobijenu smjesu držite u frižideru.

Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije, a posebno će uticati na zdravlje vaše žuči, jetre te štitne žlijezde.

Izvor: stil

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: