PREDIVNI PEKMEZ OD JABUKE: Za šta je sve zdrav i kako ga napraviti

| September 9, 2021 | 11:28 | 3,942 | 0

Pekmez od jabuke je izvrsno domaće za regulisanje probave, pročišćavanje krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez uveliko ojačava imunitet, te pomaže u radu štitne žlijezde.

Svi pekmezi se prave na relativno sličan način. Kada govorimo o pekmezu, radi se o tečnoj do srednje gustoj supstanci napravljenoj postupkom cijeđenja a potom i ukuhavanja soka od jabuke, bez dodatka šećera ili drugih sladila.

Prirodan i čist pekmez je u većini slučajeva tamno bordo do crne boje. Može biti slatki ili kiseli, zavisno koja vrsta jabuke je cijeđena, ali moraju biti zrele.

Pekmez od jabuke je takođe i pravi lijek

Pekmez od jabuka kao lijek sadrži visoku koncentraciju željeza i vitamina C, kao i drugih vitamina i minerala. Kao takav, preporučuje se u liječenju anemije.

Za kiseli pekmez od jabuka se koristi divlja jabuka. Ovaj pekmez je izuzetno značajan za dijabetičare i ljude koji imaju zdravstvenih problema. Njegovim konzumiranjem jačate krvnu sliku i imunološki sistem, te ćete nadopuniti nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način.

Evo kako pripremiti pravi domaći, prirodan, pekmez od jabuke

Nadamo se da će vam ovaj video pomoći i olakšati buduće pripreme ovog zdravog recepta.

Napravite ga i vi!

Povezani sadržaj:  SKUHAO JE ŽIR I DOBIO NAJBOLJI LIJEK ZA BOLEST DANAŠNJICE

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: