PREVARITE STOMAK: Sok od ovog povrća “ubija” apetit, KILOGRAMI SE SAMO TOPE

| September 26, 2021 | 20:22 | 455 | 0

Ovo je zaista istinska zvijezda među povrćem! Niskokaloričan je, pun gvožđa i vitamina A i K. Odličan je svjež, u salatama, ali i kuvan kao prilog. Njegovim sokom možete postići čudo, a ovo povrće zapravo ubija želju za ugljenim hidratima i smanjuje glad.

Nova studija objavljena u žurnalu „Appetite“ otkrila je kako jutarnji napitak od soka spanaća praktično eliminiše želju za ugljenim hidratima kojima obliluje sva brza hrana, što dovodi do gubitka kilograma i uopšteno boljeg psihofizičkog stanja organizma.

Istraživači su radili sa grupom od 38 gojaznih žena, a ispitivanje je trajalo tri mjeseca. Savjetovali su ženama da jedu tri balansirana obroka dnevno, odreknu se grickanja nezdrave hrane, vježbaju svakodnevno i piju sok od spanaća prije doručka svako jutro.

Polovina žena je pila piće u kojem se nalazilo pet grama ekstrakta spanaća, dok su ostale uzimale placebo. Na kraju studije, žene koje su konzumirale sok od spanaća, prijavile su da su iskusile vrlo slab osjećaj gladi i da im je bilo lakše da se drže programa ishrane i vježbanja. U prosjeku su izgubile između 6 i 7 kilograma.

„Naša analiza je pokazala kako konzumiranje soka od spanaća koji sadrži tilakoide redukuje glad i čini vas zadovoljnijim i sitijim u toku dana“, rekla je autorka studije Šarlot Erlanson-Albertson, profesorka medicine i hemije na Lund univerzitetu u Švedskoj.

Povezani sadržaj:  ZALJUBILI SE NA PSIHIJATRIJI Eminu i njenog muža spojila ista muka: Iako se bore sa siromaštvom, LJUBAV IH JE OZDRAVILA i već su 8 godina u SREĆNOM BRAKU! (FOTO)

U čemu je tajna? Ključni sastojak spanaća je tilakoid, naučno ime za zelene membrane spanaća. Tijelu je, kako bi provarilo ovaj dio lista spanaća, potrebno više vremena i energije, što za svoju posljedicu ima suzbijanje apetita i želje koju imate za slatkim i masnom hranom.

Moderna hrana, koja je prerađena i puna dodataka, vari se jako brzo, a crijevni hormoni koji imaju zadatak da vašem mozgu pošalju signal da ste siti, „polude“. Kao rezultat, javlja se želja za nezdravom hranom i tako sve ukrug.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: