Ako se brišete toaletnim papirom nakon nužde, nakon ovoga ćete možda prestati

| October 13, 2021 | 23:12 | 615 | 0

U većini domaćinstava toaletni papir je jedna od stvari na koje se uvijek pazi da ih ima, no stručnjaci upozoravaju da nije najzdravija opcija.

Prema njima, klasični toaletni papir ne obriše anus u potpunosti, već ostavlja nečistoće koje mogu uzrokovati brojne infekcije, a može dovesti i do oštećenja okolnog tkiva i kože.

Puno zdraviju opciju koriste stanovnici Japana, Italije i Grčke koji nakon velike nužde peru anus u bideu.

Još jedno rješenje ponudio je i glumac Vil Smit (Will Smith) koji umjesto klasičnog toaletnog papira koristi vlažne maramice.

“Evo zašto biste trebali koristiti vlažne maramice. Pokušajte razmazati čokoladu po drvenom podu pa je onda obrisati suhim ručnikom. Neće biti uspješno jer će komadići čokolade ostati u pukotinama. Zato je važno nabaviti vlažne maramice”, rekao je on za Elle.

S njim se slaže i glumac Terens Hauard (Terrence Howard) koji tvrdi da ne vjeruje ženama koje koriste suhi toaletni papir.

“Ako se brišu suhim papirom, znači da se ne peru kako treba. To je jednostavno nečista navika. Kad dođem kod neke žene i primijetim da ima samo suhi papir, upozorit ću je na to”, kaže.

Izvor: avaz

Povezani sadržaj:  Uz nekoliko jednostavnih savjeta obnovite crijevnu mikrofloru za samo tri dana

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: