Čak i doktori ostali zbunjeni: Vaš mozak se FIZIČKI mijenja kada konzumirate ovaj začin…

| October 15, 2021 | 00:16 | 724 | 0

Vrlo lako možemo reći da je ovo jedan od najzdravijih začina na svijetu. Mnogi stručnjaci smatraju da je svojevrsni “čudesni” začin, podupirač više od 600 eksperimentalno potvrđenih zdravstvenih prednosti.

U pitanju je kurkuma, a razlog za to se nalazi u njenom najjačem spoju po imenu Kurkumin. Znate li da konzumiranje cjelovite kurkume zapravo može pomoći u regeneraciji mozga? U nastavku ćemo vam objasniti i kako je to moguće…

Evo što trebate znati – aromatski turmeron je topljivi sastojak kurkume koji su studirali njemački naučnici zbog njegovih učionaka na živčane matične stanice.

Oni su otkrili da su živčane matične stanice (NSCs) povećane u broju za čak 80%, kada su izložene ar-turmeronu, što znači da mogu osnovati nove zdrave moždane stanice u subventrikularnoj zoni i hipokampusu, mjesu gdje se uzgajaju novi neuroni.

Oni su također primijetili porast veličine u oba područja. Ar-turmerone može pomoći NSCs u regeneraciji mozga, te bi u konačnici moglo dovesti do liječenja degenerativnih bolesti poput moždanog udara ili Alzheimerove bolesti.

Sa druge strane kurkumin je također koristan za mozak jer je otkriveno da poboljšava ukupnu memoriju kod Alzheimerove bolesti.

Mnogi ljudi misle da korištenjem ekstrakta kurkumina je dovoljno za mnoge prednosti, ali uz korištenje cijele kurkume nudi se niz terapeutskih spojeva koji se mogu propustiti sa ekstraktom.

Povezani sadržaj:  KADA MAJKA ISTUČE DETE, EVO ŠTA SE DEŠAVA U NJEGOVOJ GLAVI: OBJAŠNJENJE OVOG PSIHOLOGA OBIŠLO SVET!

Na primjer, za upale kolona ili polipa, bolje je koristiti cijelu biljku jer se ekstrakt vjerojatno može apsorbirati u tankom crijevu prije nego ode u debelo crijevo, gdje je najpotrebniji.

Stručnjaci kažu da se svo ljekovito bilje često sastoji od nekoliko stotina korisnih spojeva, tako da je netačno pretpostaviti da je jedan osobito odgovoran za sve ljekovitost.

Iako pronađeni kurkumin i ar-turmeron imaju značajne pozitivne učinke na tijelo i um, od cijele kurkume ima najviše koristi.

Izvor: megagiga

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: