Domaći lijek za artritis i upale zglobova – upute za pripremu

| October 14, 2021 | 07:17 | 338 | 0

Artritis je upalna bolest koja nerijetko zahvata zglobove, odnosno smatra se upalom zglobova. Bolest je češća kako ljudi zalaze u godine.

Artritis kao upala zglobova najčešće se manifestuje kroz bolove i otežano pokretanje različitih zgolobova od prstiju, ruku i nogu, vrata, koljena, bolova u kičmi ili istovremeno na više spomenutih mjesta.

Danas ćemo vas upoznati sa prirodnim lijekom protiv navedenog stanja, koji se munjevito širi svijetom zbog jednostavnosti, lake dostupnosi i rezultata koji se sa njim postižu.

Čak je i čuveni američki ljekar Dr Oz u svom medicinskom show programu predstavio ovaj prirodni lijek.

I vi jednostavno možete napraviti ovaj prirodni pripravak.

Potrebni su vam pola kile sušenih bobica od smreke litra Gina (Džin – alkoholno piće koje se pravi od bobica smreke).

Ono što je jedna od tajni lijeka je u stvari sadržaj Gina: trebate nabaviti Dry Gin. Na etiketi ćete to lako provjeriti.

Upute za pripremu:

Uzmite veliku staklenu teglu, napunite je bobicama i prelijte sa ginom.

Ostavite da odstoji 10 dana. Nakon toga počinjete sa uzimanjem i to svako jutro ili navečer po 10 bobica.

Proceduru nastavljate dok ne potrošite kompletnu količinu. Pola kile bobica dovoljno je za mjesec dana korištenja.

U njemu se krije tajna recepta jer bobice natopljene u gin sadrže velike količine terpentina koji u stvari aktivno smiruje upale.

Količina koju smo dali kao omjer nije fiksna odnosno možete napraviti mjeru sami prema raspoloživoj količini sastojaka ali je bitno da bobice budu prekrivene ginom i tako odstoje 10 dana.

Lijek možete koristiti svakodnevno sve dok se ne izlječite.

Ukoliko imate probleme sa koljenima, leđima, prstima, laktovima ili ili bilo kojim drugom zglobnom mjestu vašeg tijela a koji bi mogli biti uzrokovani upalnim procesima vrijedi da pokušate barem jednomjesečnu terapiju ovim domaćim lijekom.

Izvor: zdravljebezdokotra

Povezani sadržaj:  EVO KAKO NAPRAVITI RUŽMARIN U ALKOHOLU: Kombinacija koja uspješno liječi proširene vene, bolove u mišićima i zglobovima, celulit, protiv prehlade i gripe…

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: